Ήταν έγκυος και τότε ο γιατρός πήγε να την εξετάσει. Αυτό που βρήκε κάτω από την φούστα της τον έκανε να ανατριχιάσει!

Μερικές φορές οι άνθρωποι γεννιούνται με σωματικά χαρακτηριστικά τόσο διαφορετικά από τους άλλους που δεν μπορούν ποτέ να τα κρύψουν. Η κοινωνία συχνά φέρεται πολύ σκληρά απέναντι σε άτομα που η εμφάνισή τους διαφέρει από αυτό που θεωρείται “φυσιολογικό.”

Συχνά, το καλύτερο καταφύγιο για αυτούς τους ανθρώπους είναι μία ομάδα με άλλους απόκληρους. Κάποια που αξιοποίησε στο έπακρο όσα της έδωσε η φύση ήταν η Josephine Myrtle Corbin, που γεννήθηκε το 1868 στην κομητεία Lincoln του Tennessee.

Η Myrtle ήταν το 7ο παιδί των Nancy και William Corbin. Μετά την γέννησή της, οι γιατροί παρατήρησαν πως οι γονείς της έμοιαζαν πάρα πολύ, αλλά δεν είχαν συγγενική σχέση. Ήθελαν να δώσουν έμφαση σ’αυτό γιατί η Myrtle γεννήθηκε δυνατή και υγιής, αλλά είχε 4 πόδια.

Ακούγεται εξωπραγματικό αλλά συμβαίνει μερικές φορές. Γεννήθηκε με μία πολύ σπάνια πάθηση που λέγεται Dipygus. Στην περίπτωσή της, σήμαινε πως είχε δύο κοιλιές, με δύο σετ από αναπαραγωγικά όργανα και δύο σετ από πόδια.

Πιστεύουν πως αυτό συμβαίνει όταν το ένα από τα δύο δίδυμα μέσα στην μήτρα δεν αναπτύσσεται εντελώς. Το άλλο σετ ποδιών που είχε ήταν πιο μικρό από τα κανονικά της. Μπορούσε να τα κουνήσει και τα 4, αλλά τα μέσα πόδια ήταν πολύ αδύναμα.

Δεν είναι γνωστό πώς κατάφερε η Myrtle να μπει στο τσίρκο, αλλά από τα 13 της έγινε γνωστή ως “Το κορίτσι με τα 4 πόδια”. Την παρουσίαζαν σαν έκθεμα και οι επισκέπτες πλήρωναν για να την δουν στην σκηνή,

Για εκείνη, οι παραστάσεις αυτές ήταν μία ευκαιρία να δουλέψει, παρόλο που της φερόντουσαν σαν ζώο. Ήταν όμως ο μόνος πιθανός τρόπος να ζήσει κάπου όπου θα την αποδεχόντουσαν. Μέσα από την δουλειά της είχε αναπτύξει αρκετή αυτοπεποίθηση και έβγαζε αρκετά χρήματα.

Μπορεί να την κοιτούσαν παράξενα, αλλά τουλάχιστον μπορούσε να ζήσει άνετα. Το όνομά της έγινε πολύ γνωστό σε όλη την χώρα και οι περισσότεροι την περιγράφουν ως ένα πολύ φιλικό, έξυπνο και αισιόδοξο κορίτσι. Ήταν πολύ όμορφη και είχε πολλούς μνηστήρες. Όταν έγινε 19, παντρεύτηκε έναν από αυτούς, τον James Clinton Bicknell.

Έναν χρόνο μετά, όταν έμεινε έγκυος για πρώτη φορά, ο γιατρός ανακάλυψε κάτι που κανείς στο τσίρκο δεν ήξερε: η Myrtle είχε δύο κοιλιές – με δύο μήτρες και δύο κόλπους.

Με τα χρόνια, γέννησε 4 κόρες και έναν γιο και έζησε μία απίστευτη ζωή μέχρι που έφυγε στα 60. Στην κηδεία της, έριξαν τσιμέντο πάνω από το φέρετρό της, για να σιγουρέψουν πως δεν θα μπορούσε κανείς να κλέψει το σώμα της και η Myrtle θα αναπαυόταν εν ειρήνη.

Παρά το ασυνήθιστο σώμα της, η Myrtle Corbin έζησε μία γεμάτη ζωή και αγαπήθηκε πολύ από την οικογένειά της. Αντί να κρύβει τον εαυτό της, βρήκε το κουράγιο να αντιμετωπίσει την ζωή και να δείξει στον κόσμο πως το ότι κάποιος είναι διαφορετικός, δεν σημαίνει πως δεν έχει πολλά να προσφέρει…
Ήταν έγκυος και τότε ο γιατρός πήγε να την εξετάσει. Αυτό που βρήκε κάτω από την φούστα της τον έκανε να ανατριχιάσει! Ήταν έγκυος και τότε ο γιατρός πήγε να την εξετάσει. Αυτό που βρήκε κάτω από την φούστα της τον έκανε να ανατριχιάσει! Reviewed by agathi strange on 16:00 Rating: 5
Από το Blogger.