Τέλος στους μύκητες με αυτό το σπιτικό λουτρό ποδιών

Τα πόδια ιδρώνουν περισσότερο και πιο εύκολα από τα υπόλοιπα μέρη του σώματος, ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες, επειδή είναι “εγκλωβισμένα” για πολλές ώρες της ημέρας σε παπούτσια και κάλτσες, χωρίς να “αναπνέουν” επαρκώς.

Αυτό αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο μυκητιασικής λοίμωξης, αφού οι μύκητες και τα βακτήρια “ευδοκιμούν” σε σκοτεινό, υγρό και ζεστό περιβάλλον, όπως ακριβώς αυτό στο οποίο βρίσκονται τα πόδια σας μέσα στα παπούτσια.

Αν έχετε ήδη κάποια μυκητιασική λοίμωξη στα πόδια σας (συνήθως ανάμεσα στα δάχτυλα ή γύρω από τα νύχια), τότε μην διστάσετε να δοκιμάσετε τους ακόλουθους τρόπους θεραπείας. Αλλά ακόμα και αν τα πόδια σας είναι υγιή, είναι σώφρον να κάνετε ούτως ή άλλως τα παρακάτω, ως μέτρο πρόληψης πιθανών λοιμώξεων κάθε είδους στα πόδια σας.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ)

Μπορείτε να αναμίξετε οξυζενέ με νερό και να μουλιάστε τα πόδια σας στο μείγμα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να σκοτώσετε τη μόλυνση και, επιπλέον, να εμποδίσετε την εξάπλωσή της. Αρκούν 100 ml υπεροξείδιο του υδρογόνου (3% φαρμακευτικός βαθμός) σε 1 λίτρο αποσταγμένου νερού. Αυτό το διάλυμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μουλιάσετε μέσα τα πόδια σας, κάθε πρωί και βράδυ για 20 λεπτά.

Διττανθρακικό νάτριο

Σε γενικές γραμμές προσπαθείτε να αποφεύγετε το νάιλον και τα συνθετικά παπούτσια και κάλτσες. Αλλά αν πρέπει να φοράτε κλειστά παπούτσια, μπορείτε να καταστρέψουν τα βακτήρια, φτιάχνοντας ένα διάλυμα από κρύο νερό και όξινο ανθρακικό νάτριο (σε αναλογία 3:1) και να το εφαρμόζεται καθημερινά στα πόδια σας.

Καλαμποκάλευρο

Το άμυλο καλαμποκιού είναι πολύ καλό μέσο απορρόφησης, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μιας πάστας που θα τραβήξει την υγρασία από τα πόδια σας και θα καταστρέψει το περιβάλλον που “προτιμούν” τα βακτήρια και οι μύκητες. Κάντε ένα μείγμα από μισό κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού και λίγο ζεστό νερό. Ζεστάνετε το μείγμα στους 100 βαθμούς Κελσίου μέχρι να γίνει πιο σκούρο. Καθαρίστε πρώτα τα πόδια σας και στη συνέχεια εφαρμόστε αυτό το μείγμα, αφήστε το για 1 λεπτό και ξεπλύνετέ το.
ΠΗΓΗ
Τέλος στους μύκητες με αυτό το σπιτικό λουτρό ποδιών Τέλος στους μύκητες με αυτό το σπιτικό λουτρό ποδιών Reviewed by Unknown on 12:00 Rating: 5
Από το Blogger.