DIY: 3 Tρόποι για να αλλάξετε όψη σε έναν ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ

Τα θερμαντικά/ψυκτικά μέσα είναι, γενικά, από τις ...διακοσμητικές πληγές σε κάθε χώρο και καθόλου εύκολο να "κρύψει" κανείς καλοριφέρ, κλιματιστικά, ανεμιστήρες ώστε ο μεγάλος όγκος τους να μην αποτελεί ένα ...παράταιρο στοιχείο μέσα στο σύνολο ενός δωματίου. 

Ειδικά οι ανεμιστήρες, λόγω τηςοικονομίας σε κατανάλωση σε σχέση με τα κλιματιστικά, τείνουν να γίνουν ένα απαραίτητο ...αξεσουάρ της καλοκαιρινής εικόνας του σπιτιού και εκτός από τις επιτραπέζιους/επιδαπέδιους πολύ δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια και οι ανεμιστήρες οροφής μεενσωματωμένο φωτισμό.
Αν λοιπόν θέλετε να διαφοροποιήσετε την όψη τους ειδικά σε χώρους διακοσμημένους σεκλασσικό, vintage κλπ. ύφος που κάθε άλλο παρά ταιριαστό είναι το ..ψυχρό λευκό συνήθωςμέταλλο, υπάρχουν τρόποι.


1. Με αυτοκόλλητα - washi tapes

O απλούστερος τρόπος να αλλάξετε εντελώς μορφή σε έναν ...άχαρο ανεμιστήρα επιλέγοντας σχέδια και αποχρώσειςανάλογα με το τιταιριάζει στο δωμάτιο που βρίσκεται π.χ χρώματα που να "δένουν" με την συνολική διακόσμηση ενός χώρου,παιδικά σχέδια-παραστάσεις για εκείνους που βρίσκονται σε παιδικά δωμάτια κλπ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε μορφής αυτοκόλλητοχαρτί, washi tapes, αυτοκόλλητη ταπετσαρία κλπ που απλώς θα φροντίσετε να καλύπτουν το σύνολο της επιφάνειας πτερυγίων του ανεμιστήρα και από τις δύο πλευρές.
2. Με decoupage

Δεν υπάρχει επιφάνεια που να μην μπορεί να ...μεταμορφωθεί με την χρήση διακοσμητικού χαρτιού και την τεχνική του decoupage.
Για να καλύψετε με αυτόν τον τρόπο τα πτερύγια ενός επιτραπέζιου, επιδαπέδιου ή ανεμιστήρα οροφής θα δουλέψετε με ρυζόχαρτο ή κάθε είδους "χοντρό" χαρτί, ειδικά σε μεγάλου μεγέθους ανεμιστήρες χρησιμοποιείστε και χαρτιά ανάλογου μεγέθους ώστε ναδιευκολυνθείτε στην όλη διαδικασία και μην ...αναλωθείτε προσπαθώντας να στρώσετε σωστά πάνω στην μεταλλική επιφάνεια σχέδια από χαρτοπετσέτες, εκτός από την περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε χάρτινα μοτίβα σε έναν μικρό επιτραπέζιο ανεμιστήρα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε μορφής μοτίβο/σχέδιο που ταιριάζει σε ύφος και αποχρώσεις με την συνολική διακόσμηση του χώρου δίνοντας πραγματικά εντυπωσιακήόψη σε έναν κοινό ανεμιστήρα και μετατρέποντάς τον, τις ώρες που δεν λειτουργεί, σε ένα ...διακοσμητικό αντικείμενο.
3. Με χρώμα
Ο πιο εντυπωσιακός τρόπος για να αλλάξετε την όψη ενός ανεμιστήρα αφού βάφοντας τα πτερύγια με απλήρεπουλίνη για μέταλλο-ξύλο, ακρυλικό χρώμα ή μπογιά σεσπρέϋ, μετατρέπεται σε έναδιακοσμητικό στοιχείο και κατά τηνδιάρκεια της λειτουργίας του καιπεριστρεφόμενος δημιουργεί μια χρωματική εικόνα ανάλογη με τις αποχρώσεις που έχετε επιλέξει για να τον βάψετε.

Εξαιρετικά εντυπωσιακή η όψη ενός ανεμιστήρα που όσο λειτουργεί σχηματίζει ένα ...ουράνιο τόξο, κάτι που μπορείτε να πετύχετε βάφοντας ανάλογα και με τοντύπο του ανεμιστήρα κάθεπτερύγιο σε έναδιαφορετικό από τα βασικά χρώματα του τόξου ήσυνδυάζοντας πάνω στο ίδιο πτερύγιο μπλε, κόκκινο, πράσινο, κίτρινο.

Για να βάψετε με ένα ενιαίοή διαφορετικά χρώματα έναν ανεμιστήρα,αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυμμα(συνήθως είναι "κουμπωτό" και μπαίνει και βγαίνει εύκολα), καλύψτε με προστατευτική ταινία τοκεντρικό μέρος και όσα σημεία δεν θέλετε να βαφτούν και αφήστε το χρώμα να στεγνώσει εντελώς πριν ξαναβάλετε το κάλυμμα στην θέση του και θέσετε τον ανεμιστήρα σε λειτουργία.

Πάνω στα πτερύγια αλλά και τα υπόλοιπα μέρη ενός ανεμιστήρα μπορείτε να δουλέψετε με χρώμα σαν να επρόκειτο για οποιαδήποτε επιφάνεια, να συνδυάσετε χρώματα, να χρησιμοποιήσετε stencils κλπ. "ενσωματώνοντας" με αυτόν τον τρόπο χρωματικά τον ανεμιστήρα στο ύφος και τις αποχρώσεις που συνολικά κυριαρχούν στο δωμάτιο που βρίσκεται, να δώσετε στο μέταλλο αντικέ όψη εφαρμόζοντας μια τεχνική παλαίωσης κλπ.













DIY: 3 Tρόποι για να αλλάξετε όψη σε έναν ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ DIY: 3 Tρόποι για να αλλάξετε όψη σε έναν ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ Reviewed by Unknown on 16:00 Rating: 5
Από το Blogger.