8 συμπτώματα σοβαρών ασθενειών που εκδηλώνονται στα μάτια. Ειδικά το τελευταίο δεν πρέπει να το αγνοήσουμε!!!-Φωτο

Το ανθρώπινο σώμα είναι κάτι πραγματικά απίστευτο. Όταν κάτι δεν δουλεύει σωστά, το σώμα μας έχει τον τρόπο να στέλνει σημάδια για να μας προειδοποιήσει. Ένας από τους τρόπους αυτούς είναι μέσω των ματιών. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, τα μάτια μας είναι το παράθυρο προς την υγεία μας.

Δείτε μερικές παθήσεις των ματιών και τι δείχνουν όσον αφορά την υγεία μας.

1. Επίμονο Κριθαράκι

Ένα κριθαράκι που δεν λέει να φύγει για περισσότερο από 3 μήνες ή εμφανίζεται ξανά και ξανά στο ίδιο σημείο, μπορεί να υποδηλώνει μια σπάνια μορφή καρκίνου που ονομάζεται καρκίνωμα σμηγματογόνων αδένων.

2. Εξαφανίζονται τα φρύδια

Αν τα φρύδια σας έχουν γίνει πολύ λεπτά και το 1/3 των φρυδιών σας έχει «εξαφανιστεί», μπορεί να πάσχετε από δυσλειτουργία του θυρεοειδούς.

3. Κάψιμο στα μάτια ή θολή όραση όταν χρησιμοποιείτε υπολογιστή

Το «Σύνδρομο της όρασης υπολογιστών» (CVS) είναι μια πάθηση που αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της υπερβολικής κούρασης των ματιών λόγω της έλλειψης αντίθεσης στην οθόνη σε συνδυασμό με πάρα πολλή δουλειά.

4. «Τυφλό» σημείο στην όρασή σας, «φωτάκια» μία κυματιστή γραμμή

Η διαταραγμένη όραση είναι συχνά το αποτέλεσμα της αύρας ημικρανία, που συνήθως ακολουθείται από πονοκέφαλο, αν και όχι πάντα.

6. Φουσκωμένα μάτια

Τα διογκωμένα μάτια είναι συνήθως αποτέλεσμα υπερδραστηριότητας του θυρεοειδούς αδένα, μια κατάσταση γνωστή ως υπερθυρεοειδισμός.

6. Το λευκό τμήμα του ματιού έχει γίνει κίτρινο

Προκαλείται από τον ίκτερο, το οποίο είναι χαρακτηριστικό των νεογνών με ανώριμη ηπατική λειτουργία, αλλά και σε εκείνους που πάσχουν από ασθένειες του ήπατος.

7. Θολή όραση σε έναν διαβητικό

Τα οφθαλμολογικά προβλήματα όπως η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια – μια κατάσταση στην οποία το κυκλοφορικό σύστημα του ματιού επηρεάζεται από την ασθένεια – είναι αρκετά συχνές στους διαβητικούς. Αυτή είναι η κύρια αιτία τύφλωσης σε ενήλικες Αμερικανούς που πάσχουν από διαβήτη.

8. Διπλή όραση ή απώλεια της όρασης

Σε γενικές γραμμές, η απώλεια της όρασης και η διπλωπία έχουν αναγνωριστεί ως προειδοποιητικά σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μάθετε περισσότερα για την σύνδεση της υγείας και των ματιών μας στο βίντεο που ακολουθεί:


8 συμπτώματα σοβαρών ασθενειών που εκδηλώνονται στα μάτια. Ειδικά το τελευταίο δεν πρέπει να το αγνοήσουμε!!!-Φωτο 8 συμπτώματα σοβαρών ασθενειών που εκδηλώνονται στα μάτια. Ειδικά το τελευταίο δεν πρέπει να το αγνοήσουμε!!!-Φωτο Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5
Από το Blogger.