Απίστευτο.. όλοι το έχουμε σπίτι μας και κανείς δεν ξέρει σε τι μας χρησιμεύει

Πολλοί άνθρωποι αγαπούν τον καφέ. Είναι το πρώτο πράγμα που θέλετε το πρωί ενώ είστε ακόμα μισοκοιμισμένος, δεν υπάρχει καλύτερη μυρωδιά από αυτήν την ζεστή, φρέσκια του καφέ. Παρακάτω έχουμε μια λίστα με συμβουλές για την χρήση του καφέ στην καθημερινότητα μας.

1. λίπασμα

Πραγματικά μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό λίπασμα από το άλεσμα του καφέ. Έχει πλούσια θρεπτικά συστατικά, όπως άζωτο, κάλιο και φώσφορο.


2. Κρέμα κατά της κυτταρίτιδας

Οι περισσότερες για την κυτταρίτιδα έχουν υψηλό κόστος και περιέχουν υψηλά επίπεδα καφεΐνης. Αντί να αγοράστε λοιπόν μια ακριβή κρέμα χρησιμοποιήστε σπίτι σας λίγο λάδι και καφέ.


3. Κομπόστ

Τα σκουλήκια αγαπούν το άλεσμα του καφέ, οπότε οποίος βάζει καφέ για λίπασμα θα μαζευτούν πολλά σκουλήκια και θα οδηγήσουν σε μεγάλη παραγωγή κομπόστ.


4. Απωθητικό για σαλιγκάρια

Τα σαλιγκάρια μισούν τον καφέ. Αν θέλετε πραγματικά να προστατεύσετε τον κήπο σας από τα σαλιγκάρια απλά εξαπλώστε καφέ στο έδαφος.

5. Απωθητικό για τα μυρμήγκια

Η μυρωδιά του καφέ είναι τόσο ισχυρή που τα μυρμήγκια θολώνουν και δεν μπορούν να βρουν το δρόμο τους.

6. απωθητικό και για τις σφήκες

Και οι σφήκες έχουν και αυτές μια παρόμοια αντίδραση στην μυρωδιά του καφέ.

7. Γάτες

Για όσους ενοχλούνται από τις αδέσποτες γάτες, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε καφέ στην αυλή σας. Είναι σαν ένα αόρατο πλέγμα που τους απωθεί.


8. Σαπούνι

Και ο καφές έχει μια συσφικτική δράση στο δέρμα και ταυτόχρονα έχει ιδιότητες για απολέπιση .


9. Ψυγείο

Όποιος αποθηκεύει τρόφιμα στο ψυγείο ξέρει ότι κάποιες φορές οι μυρωδιές είναι ανυπόφορες. Με ένα φλιτζάνι καφέ θα εξουδετερώσετε όλες τις οσμές.

10. Καθαρισμός

Ο καφές επίσης είναι κατάλληλος για καθαρισμό. Οι μικροί κόκκοι λειτουργούν σαν απορρυπαντικό για τον καθαρισμό μια κατσαρόλας ή του τηγανιού ή στο τρίψιμο επιφανειών. Και όλα αυτά χωρίς την χρήση χημικών ουσιών.

11. Μαλλιά

Αν αναμίξετε λίγο καφέ με το σαμπουάν σας το αποτέλεσμα θα είναι απίστευτο. Γυαλιστερό χρώμα και λαμπερό τρίχωμα.

12. Μαύρους κύκλους στα μάτια

Ο καφές όχι μόνο σας βοηθάει να ξυπνήσετε αλλά είναι κατά των μαύρων σακούλων στα μάτια σας. Ένα μείγμα από άλεσμα καφέ και ελαιόλαδο και επαναφέρετε την ζωή στο δέρμα σας.

13. Ψησταριά

Μετά από ένα μπάρμπεκιου η ψησταριά μυρίζει καμένο, κολλάει και όλοι αποφεύγουν να το καθαρίσουν. Αν βάλετε λίγο αλεσμένο καφέ στο σφουγγάρι και το τρίψετε με χλιαρό νερό θα είναι σαν καινούριο.

14. Ενάντια στους ψύλλους

Τέλος ο καφές είναι και σωτήρας για τα κατοικίδια μας. Χρησιμοποιήστε αλεσμένο υγρό καφέ και τρίψτε στο δέρμα και την γούνα του ζώου σας. Θα ανακουφίσει τον καλύτερο φίλο σας από τους ψύλλους και θα μυρίζει τέλεια.
ΠΗΓΗ
Απίστευτο.. όλοι το έχουμε σπίτι μας και κανείς δεν ξέρει σε τι μας χρησιμεύει Απίστευτο.. όλοι το έχουμε σπίτι μας και κανείς δεν ξέρει σε τι μας χρησιμεύει Reviewed by Unknown on 22:00 Rating: 5
Από το Blogger.