ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΕΝΑ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ MAΣ KAI ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΦΩΝΟΙ !!! ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ME TO ΜΙΝΩΙΚΟ ΕΨΙΛΟΝ !!! (VIDEO)

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το να φανταστεί κανείς πού βρισκόμαστε στο σύμπαν είναι ένα πολύ δύσκολο πράγμα. Το να καταγράψουμε τη θέση μας στον κόσμο είναι ίσως ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση για τους επιστήμονες. 


Ενώ οι ειδικοί προσπαθούν να καταλάβουν τον ακριβή αριθμό γαλαξιών στο σύμπαν, η γενική συναίνεση είναι ότι υπάρχουν περίπου 100 και 200 ​​δισεκατομμύρια γαλαξίες στο γνωστό σύμπαν. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος, εικάζουν πολλοί ερευνητές οι οποίοι υποδηλώνουν ότι όλα όσα γνωρίζουμε γι’ αυτό, είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα του τι είναι εκεί έξω στην πραγματικότητα!


Φανταστείτε πόσοι γαλαξίες είναι εκεί έξω, και στη συνέχεια προσπαθήστε να σκεφτείτε για τον τεράστιο αριθμό των αστεριών σε κάθε γαλαξία. Πιθανότατα θα καταλήξετε με έναν αριθμό τρισεκατομμυρίων. Τώρα προσθέστε σε όλα τα προαναφερθέντα, την πιθανότητα ότι τουλάχιστον κάθε ένα από αυτά τα αστέρια, έχει έναν πλανήτη παρόμοιο με τη Γη και στη συνέχεια αναρωτηθείτε, πόσο πιθανό είναι ότι είμαστε το μοναδικό είδος του σύμπαντος…


Αλλά ας μην πάμε πολύ μακριά. Ας ρίξουμε μια ματιά στον δικό μας Γαλαξία, ο οποίος μετρά περίπου 120.000 έτη φωτός σε όλη του την έκταση…
Όπως διαβάζουμε στο ancient-code.com: 1 Έτος φωτός ισούται με 5.878.625.373,183.607731 Μίλια! Συνεπώς, 120.000 έτη φωτός είναι ένα εκπληκτικό νούμερο: 7.054351e + 17 μίλια!


Αλλά, ας ξεχάσουμε τα μαθηματικά και προσπαθήστε να φανταστείτε το απίστευτο μέγεθος μόνο ενός γαλαξία, του Γαλαξία μας. Ο ίδιος ο Γαλαξίας μας περιέχει περίπου 400.000 δισεκατομμύρια αστέρια και ο αριθμός των πλανητών που συνοδεύουν το καθένα από αυτά τα αστέρια είναι απλά δύσκολο να το συλλάβουμε…


Ωστόσο, πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου για να κατανοήσουμε την «φυσική» θέση μας στο σύμπαν. Πρέπει να αρχίσουμε να χαρτογραφούμε την κοσμική γειτονιά μας. Μια ομάδα επιστημόνων έχει κάνει ακριβώς αυτό, συλλέγοντας δεδομένα για περισσότερους από 8.000 γαλαξίες που βρίσκονται κοντά στον δικό μας Γαλαξία!


Για να αποκτήσουν μια «ελάχιστη» ιδέα για τον κοσμικό χάρτη που περιβάλλει τον Γαλαξία μας, οι ερευνητές εργάστηκαν πολύ σκληρά για να χαρτογραφήσουν την κίνηση και τη θέση κάθε γαλαξίας στο διάστημα.
Ανακάλυψαν, λοιπόν, ότι ο Γαλαξίας είναι στην πραγματικότητα μέρος ενός συναρπαστικού συστήματος GIANT που «κρατάει» μαζί έναν συναρπαστικό αριθμό διαφορετικών γαλαξιών, που ονόμασαν «Super Cluster».
Ίσως μια ακόμη μεγαλύτερη ανακάλυψη είναι το γεγονός ότι «κάτι» στο σύμπαν «τραβάει» τον Γαλαξία μας όπως και τους άλλους γαλαξίες με την απίστευτη ταχύτητα των 22 εκατομμυρίων χιλιομέτρων ανά ώρα!


Αυτή η άγνωστη δύναμη, που έχει χαρακτηριστεί ως «ο Μεγάλος Ελκυστήρας» (The Great Attractor), τραβάει τον γαλαξία μας και τα πάντα γύρω του προς ένα συγκεκριμένο σημείο στο διάστημα που βρίσκεται περίπου 250 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά. Βασικά, «ο Μεγάλος Ελκυστήρας» θεωρείται από τους ερευνητές ως μια «βαρυτική ανωμαλία» που βρίσκεται στην περιοχή του Hydra-Centaurus Supercluster στο κέντρο του Supercluster της Laniakea, της «Κοσμικής Γειτονιάς» μας.


Ο «Μεγάλος Ελκυστήρας» συμβαίνει να βρίσκεται σε μια κατεύθυνση στον ουρανό που αναφέρεται ως «Ζώνη Αποφυγής» (Zone of Avoidance). Προς αυτή την κατεύθυνση, υπάρχει τόσο πολλή σκόνη και αέριο που οι δορυφόροι και τα τηλεσκόπια μας δεν μπορούν να δουν πολύ μακριά στο ορατό φάσμα.
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, το σύμπαν είναι ανυπολόγιστα μεγάλο και είμαστε μέρος ενός μόνο μικρού συστήματος που κινείται μέσα από το διάστημα με μια απίστευτα γρήγορη ταχύτητα.


Παρατηρώντας την χαρτογράφηση της «Κοσμικής Γειτονιάς» Laniakea, μας έφερε μπροστά σε παράξενους συνειρμούς:
Αν παρατηρήσουμε το video στο 1:40 έως το 1:50 λεπτό θα δούμε πως εμφανίζεται ένας ημιτελής κύκλος, ή ένα C με μία γραμμή λίγο πάνω από από το μέσον του. Δηλαδή κάτι σαν αυτό: (- το οποίο σε μας θυμίζει το ένα Έψιλον στα δεξιά του θρόνου του Μίνωα!
Laniakea: Our home supercluster



Σε μία μελέτη του Μηνά Τσικριτζή φαίνεται να υποστηρίζεται πως οι Μινωίτες μπορεί να γνώριζαν πολλά για το Σύμπαν. Μήπως γνώριζαν κάτι παραπάνω από αυτό που υποψιαζόμαστε; Κάτι για την «Κοσμική Γειτονιά» μας; Για ποιό λόγο να σκαρφίστηκαν οι Μινωίτες να σχεδιάσουν αυτό το σύμβολο στα δεξιά και αριστερά του Μινωικού Θρόνου;

Αυτή η «Κοσμική Γειτονιά» μας, ονομάστηκε «Laniakea»:

LANIAKEA. Ήδη διακρίνεται ένα, έστω, υποτυπώδες Ε. Όπου Milky Way είναι ο Γαλαξίας μας.Σύμφωνα με την wikipedia.org, το όνομα laniakea σημαίνει «τεράστιος παράδεισος» στα χαβανέζικα, από το lani, που σημαίνει «παράδεισος», και το akea, που σημαίνει «ευρύχωρος, ανυπολόγιστος». Το όνομα προτάθηκε από τον Nawa’a Napoleon, αναπληρωτή καθηγητή της Χαβάης, στο Κοινοτικό Κολέγιο Kapiolani. Το όνομα τιμά τους Πολυνήσιους ναυτικούς, που χρησιμοποίησαν τη γνώση των ουρανών για να περιηγηθούν στον Ειρηνικό.Μοιάζει περίεργο, καθώς ο συνειρμός του ονόματος laniakea μας φέρνει στον νου τις ελληνικές λέξεις Ελλάνια-Κέα, ενώ το νησί Κέα ή Τζιά (παλαιότερα Υδρούσα) συνδέεται μυθολογικά με το Σείριο, ενώ ήταν ένας «παράδεισος»!

Παράλληλα, είναι γνωστό -αν και όχι ιδιαίτερα διαδεδομένο- πως υπάρχουν πολλές αρχαίες Ελληνικές λέξεις στο λεξιλόγιο των Πολυνήσιων, ήδη από μία εποχή όπου υποτίθεται ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, δεν ταξίδευαν τόσο μακριά, ούτε ο κόσμος αυτός τους ήταν γνωστός! Περίεργο δεν είναι;…
Έχουμε διαβάσει τόσα πολλά για τους Ελλάνιους Έψιλον, ειδικά μέσα από τα βιβλία του Γεράσιμου Καλογεράκη που, μας μπαίνουν «ψύλλοι στ’ αυτιά», όπως λέει και η γνωστή παροιμία…

Εικασίες; Ανυπόστατες υπερβολές; Καλπάζουσα Φαντασία; Ίσως. Αλλά, συνήθως, όταν για κάτι υπάρχουν πολλές συμπτώσεις μαζεμένες τότε ενδεχομένως να υπάρχουν και ψήγματα μιας παράδοξης πραγματικότητας…
Laniakea – cosmography visualization

ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΕΝΑ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ MAΣ KAI ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΦΩΝΟΙ !!! ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ME TO ΜΙΝΩΙΚΟ ΕΨΙΛΟΝ !!! (VIDEO) ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΕΝΑ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ MAΣ KAI ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΦΩΝΟΙ !!! ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ME TO ΜΙΝΩΙΚΟ ΕΨΙΛΟΝ !!! (VIDEO) Reviewed by Unknown on 15:00 Rating: 5
Από το Blogger.