Το γεφύρι που ενώνει το “σχισμένο” στα δύο χωριό στην Δυτική Ελλάδα



Το μεγάλο πέτρινο γεφύρι υπάρχει από το 1748 και συνδέει τους δύο μαχαλάδες

Πολλούς τους ξεγελάει το τοπίο και νομίζουν ότι βρίσκονται σε κάποια περιοχή της κεντρική ήανατολικής Ευρώπης. Και όμως το παλιό πέτρινο γεφύρι βρίσκεται στην Βομβούσα Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό που κόβεται στα δύο από το ποτάμι, τον Αώο.

Η Βομβούσα είναι βορειότερο και πιο απομακρυσμένο χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου της Ηπείρου.

Το μεγάλο πέτρινο γεφύρι το οποίο υπάρχει από το 1748 και συνδέει τους δύο μαχαλάδες δεξιά και αριστερά του ποταμού.

Κάτω από το γεφύρι έχει δημιουργηθεί ένα φράγμα το οποίο σχηματίζει μια όμορφη φυσική πισίνα κατάλληλη για μπάνιου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σίγουρα αποτελεί έναν από τους ωραιότερους φθινοπωρινούς προορισμούς. Ωστόσο, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες το χωριό αυτό είναι πανέμορφο!

Οι μόνιμοι κάτοικοί του δεν είναι πολλοί -φτάνουν τους 100- αλλά είναι πολλοί οι επισκέπτες που καταφτάνουν κάθε χρόνο για να κάνουνράφτινγκ και να χαλαρώσουν μέσα στη φύση που προσφέρεται πλούσια στο όμορφο αυτό χωριό.

Όσο για τους μόνιμους κατοίκους, αυτοί ασχολούνται με την υλοτομία και την επεξεργασία ξύλου.

Αν θέλετε να επισκεφτείτε και εσείς τη Βοβούσα που αποτελεί έναν από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα. Μέσω της Εγνατίας Οδού που συνδέει πλέον το Μέτσοβο με τα Γιάννενα η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη.





ΠΗΓΗ
Το γεφύρι που ενώνει το “σχισμένο” στα δύο χωριό στην Δυτική Ελλάδα Το γεφύρι που ενώνει το “σχισμένο” στα δύο χωριό στην Δυτική Ελλάδα Reviewed by Unknown on 23:00 Rating: 5
Από το Blogger.