ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ…

Που τοποθετούμε έναν καθρέφτη για θετικό Feng shui?

Ο καθρέφτης είναι ένα από τα πιο βασικά, ιδιαίτερα αντικείμενα του Feng Shui καθώς αλλάζουν την ροή της ενέργειας Qi σε έναν χώρο.
Εξαιτίας της επίπεδης, αντανακλαστικής επιφάνειάς τους, μπορούν να ανακατευθύνουν και να ισχυροποιήσουν αυτή την ροή της ενέργειας σε μεγάλο βαθμό, σε όποιο σημείο του σπιτιού μας τοποθετηθούν.
Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην θέση του, το σχήμα του, το μέγεθός του και στο τι αυτός θα απεικονίζει σε σταθερή βάση.
Αρχικά θα πρέπει να ορίσουμε το σχήμα του καθρέφτη μας ανάλογα με το σημείο που θα τον τοποθετήσουμε στον χώρο.
Για πιο ομαλή, ήρεμη yin ροή ενέργειας θα επιλέξουμε στρογγυλό σχήμα καθρέφτη, ειδικά στα βορειοανατολικά και στα νοτιοδυτικά του χώρου μας, ενώ θα επιλέξουμε ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σχήμα εάν πρόκειται να τοποθετήσουμε τον καθρέφτη μας στα νότια, νοτιοανατολικά και ανατολικά του χώρου.
Αντίστοιχα, για πιο έντονη, απότομη yang ροή ενέργειας, επιλέγουμε έναν καθρέφτη στρογγυλού σχήματος για τα βόρεια και νοτιοανατολικά του χώρου μας ενώ τοποθετούμε καθρέφτη με τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σχήμα στα δυτικά, βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά του χώρου.
Φροντίζουμε να μην τοποθετούμε ποτέ καθρέφτη απέναντι από την είσοδο του σπιτιού μας και μπροστά ακριβώς από παράθυρα ή γενικά πόρτες καθώς με αυτό τον τρόπο αντανακλάται προς τα έξω οποιαδήποτε θετική εισροή ενέργειας στον χώρο.
Επίσης προσέχουμε να μην τοποθετούμε καθρέφτη εντός της κρεβατοκάμαρας, γιατί όπως κοιμόμαστε η ενέργεια εγκαταλείπει το σώμα μας παρασύροντας οποιοδήποτε αρνητικό στοιχείο ή σκέψη έχουμε, συνεπώς εάν τοποθετήσουμε έναν καθρέφτη (ή οποιαδήποτε αντανακλαστική επιφάνεια, όπως της τηλεόρασης) που θα αντανακλά το σώμα μας την ώρα που κοιμόμαστε τότε αυτή η δυσμενής ενέργεια θα καταλήξει πάλι σε εμάς.
Είναι σημαντικό επίσης να μην τοποθετήσουμε καθρέφτη ακριβώς απ’ έξω ή επάνω στην πόρτα του μπάνιου μας ενώ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα εάν ο καθρέφτης μας βρίσκεται εσωτερικά του μπάνιου.
Θα προσέξουμε το μέγεθος του καθρέφτη μας, ειδικά όταν θέλουμε να βλέπουμε το σώμα μας σε έναν μακρόστενο καθρέφτη, να το δείχνει ολόκληρο ή όταν έχουμε έναν μικρότερο καθρέφτη, η αντανάκλαση του να μην καλύπτει την κορυφή του κεφαλιού μας.
Τέλος, ένας καθρέφτης στα δυτικά του χώρου μας θα ενεργοποιήσει την ενέργεια της αγάπης και της χαράς, ενώ ένας καθρέφτης στο σαλόνι, ειδικά εάν αυτό βρίσκεται στον νότιο, νοτιοανατολικό, νοτιοδυτικό και δυτικό τομέα του χώρου μας, ενισχύει τον πλούτο και την ευημερία.

Ευθυμία Α. Μισιρλή
Μηχανολόγος-Μηχανικός
Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui
ΠΗΓΗ
ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ… ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ… Reviewed by Unknown on 11:00 Rating: 5
Από το Blogger.