Έτσι θα έρθει η Κωνσταντινούπολη στους Έλληνες, αλήθειες σε ομιλία στο Χάρβαρντ

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η Κωνσταντινούπολη δεν ανήκει στην Τουρκία, η οποία απλά την διαχειρίζεται εκ μέρους του ΝΑΤΟ ή αλλιώς της Νέας Τάξης.

Αίσθηση προκάλεσε σε όλη την γειτονική χώρα και όχι μόνο η ομιλία της Τουρκάλας κεμαλίστριας βουλευτίνας Κωνσταντινούπολης του Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Gülay Yedekci, στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ με θέμα «Κωνσταντινούπολη η παγκόσμια πόλη».

Πολλοί βουλευτές κατηγορούν την κυβέρνηση Ερντογάν πως έχει παρατήσει την ιστορική πόλη των Ελλήνων στο έλεος της φθοράς και αντιδρούν για απαλλοτριώσεις, κατεδαφίσεις και ασέβεια προς το περιβάλλον.

H Dr Gulay Yedekc δεν διστάζει να καλέσει μάλιστα τις τουρκικές αρχές του Ερντογάν να «τραβήξουν το χέρι τους από την Κωνσταντινούπολη».

«Η Κωνσταντινούπολη, ένα από τις πιο αρχαίες πόλεις του κόσμου, πιο πολύτιμη και από στολίδι», δήλωσε η Yedekc.

Μιλώντας, στο Κέντρο Ερευνών της Μέσης Ανατολής του αμερικανικού πανεπιστημίου, στην ημερίδα με έμφαση «στον τοπικό και διεθνή αντίκτυπο της Κωνσταντινούπολης» στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης των πόλεων έκανε, ανάμεσα στα άλλα, νύξη στην ανάγκη προστασίας της ιστορικής, πολιτιστικής και περιβαντολλογικής δομής της θρακικής μητρόπολης.

Ως αρχιτέκτονας και ακαδημαϊκός, εξήγησε δε το έργο της για την αστική πολιτική και τον αστικό μετασχηματισμό, στο πλαίσιο φυσικά της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της Ατζέντας 2030, η οποία εν προκειμένω ευνοεί την Ελλάδα, καθώς ακούστηκε μια μεγάλη αλήθεια.

Η Yedekci παραδέχθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ πως η Κωνσταντινούπολη είναι μια παγκόσμια πόλη και ότι δεν ανήκει αποκλειστικά στην Τουρκία, λόγω ακριβώς της τεράστιας ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής της αξίας.



Η δήλωση που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρέθηκε η Τουρκάλα βουλευτίνα προκαλεί σεισμό στην γείτονα.

Η διδάκτωρ και πολιτικός , πιστή στις αρχές της παγκοσμιοποίησης, υπογράμμισε πως η Κωνσταντινούπολη δεν ανήκει απλά σε ένα συγκεκριμένο κράτος αλλά συνιστά διεθνή περιοχή, κάνοντας αναφορά και στην UNESCO, ενώ σημείωσε πως η διεθνής κοινότητα θα την προστατέψει με όλες τις δυνατότητες που διαθέτει.

Επιπλέον, η Τουρκάλα βουλευτίνα επιτέθηκε ανοιχτά και στις ισλαμικές αντιλήψεις για την γυναίκα τις οποίες επιβάλλει σταδιακά το καθεστώς Ερντογάν, τονίζοντας πως μια σωστή λαϊκή δημοκρατία εξισώνει την γυναίκα με τον άντρα, σε αντίθεση με τις υπάρχουσες ισλαμικές αντιλήψεις.

Έτσι, σε περίπτωση που το ισλαμικό καθεστώς Ερντογάν προκαλέσει αναμπουμπούλα στην ευρύτερη περιοχή μας, καθώς η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει, όπως διαβάσατε σε παλαιότερο άρθρο μας, πως ενδέχεται να «επιτεθεί ξαφνικά», η διεθνής αυτή πόλη θα χρειαστεί μια άλλη χώρα να την διαχειριστεί εκ μέρους της παγκόσμιας κοινότητας, καθώς στην Τουρκία θα επικρατήσουν τάσεις διάλυσης.

Μια χώρα που να συνορεύει με την σημερινή Τουρκία. Ναι καλά το σκεφτήκατε…
Έτσι θα έρθει η Κωνσταντινούπολη στους Έλληνες, αλήθειες σε ομιλία στο Χάρβαρντ Έτσι θα έρθει η Κωνσταντινούπολη στους Έλληνες, αλήθειες σε ομιλία στο Χάρβαρντ Reviewed by Unknown on 22:00 Rating: 5
Από το Blogger.