Αποκλειστικό – ‘Εως και δυο μήνες λίστα αναμονής της ντροπής για την έκδοση απόφασης επιδόματος ανεργίας

Στο… περίμενε οι άνεργοι για το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Απίστευτη απάντηση απο τον ΟΑΕΔ. Τι ακριβως συμβαίνει

Ορατότης μηδεν για τους ανέργους καθώς την επόμενη της απόλυσης τους, τους περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη.

H υπόθεση που φαίρνει στο φως ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ live γεννά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.

Μια απίστευτη καθυστέρηση, χωρίς δικαιολογία προς τους άνεργους οι οποίοι πρέπει να περιμένουν έως και δυο μήνεςγια την εξέταση του φακέλου τους και την έκδοση τηςαπόφασης προκειμένου να ξεκινήσει η τακτική επιδότησητους και να καθοριστεί το διάστημα που θα λαμβάνει το επίδομα.


Διαδικασία, που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε λίγες ώρες ή ημέρες, με την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ απο τον ίδιο τον άνεργο.

Ερωτήματα:
– Συμβαίνει σε όλα κέντρα του ΟΑΕΔ;
– Είναι δυνατόν για κάποιους η απόφαση να βγαίνει σε μια εβδομάδα και για άλλους σε δυο μήνες;

Είναι προφανές πως ο άνεργος δεν χάνει τα χρήματα του απο αυτη την καθυστέρηση καθώς θα λάβει αναδρομικά το ποσό που δεν έχει καταβληθεί στον λογαριασμό του, εφόσονεγκριθεί.

Το ερώτημα προς το αρμόδιο υπουργείο και τη διοίκησητου ΟΑΕΔ εργασίας είναι πως αυτοί οι άνθρωποι θα ζήσουν αυτούς τους δυο μήνες, ενώ η αναφάλεια σαφως και αυξάνεται μέχρι να ενημερωθούν για το τι τους ξημερώνει.

– Πως θα κινηθούν το πρώτο κρίσιμο διάστημα, που είναι πιθανόν να μην έχουν λάβει την αποζημίωση απο τον εργοδότη τους;

Απο τις υποσχέσεις για αύξηση του επιδόματος, για καταβολή του για δυο χρόνια δια στόματος μάλιστα του ίδιου του Πρωθυπουργού, οι άνεργοι φεύγουν με τοκεφάλι κάτω – απογοητευμένοι απο τα γραφεία του ΟΑΕΔ.

Είναι σαφές επίσης πως πάγια επιδίδωξη της Κυβέρνησηςκατα τα λεγόμενα των αρμόδιων υπουργών, η όσο το δυναατότον καλύτερη εξυπηρέτηση τους.

Σε κάθε περίπτσωη, το ζητούμενο για όλους είναι η δουλειά και όχι ανεργία.

Για ποιόν λόγο επικρατεί αυτη η κατάσταση.
– Είναι ο όγκος των αιτήσεων;
– Δεν επαρκούν οι υπάλληλοι;
– Είναι η γραφειοκρατία και σ΄αυτη την περίπτωση ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Η αλήθεια είναι πως η απογοητεύση κυριεύει τουςανέργους καθώς η ανασφάλεια μεγαλώνει για την επόμενη ημέρα της ζωής τους, ειδικά μετά το πρώτο σόκ της απόλυσης, ενώ οι υποχρεώσεις τρέχουν.
Χαρακτηριστική η περίπτωση ανέργου, ο οποίος επικοινώνησε με μια απο τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ προκειμένου να ενημερωθεί. “Δεν υπάρχει κάποιο θέμα, αυτη είναι η κατάσταση ” του απάντησαν.

Προκαλεί εντύπωση, αν είναι ενήμερο το αρμόδιουπουργείο, διαφορετικά σημαίνει πως δεν έχει επαφή με τις υπηρεσίες του και ολοκληρωμένη εικόνα. Σε κάθε περίπτωση οφείλουν να εξηγήσουν το τι ακριβώς συμβαίνει, για ποιόν λόγο υπάρχει αυτό το σοβαρό πρόβλημα και ποια η έκταση του.

Εκτός και αν η απάντηση του υπαλλήλου τους, τους καλύπτει.
Αποκλειστικό – ‘Εως και δυο μήνες λίστα αναμονής της ντροπής για την έκδοση απόφασης επιδόματος ανεργίας Αποκλειστικό – ‘Εως και δυο μήνες λίστα αναμονής της ντροπής για την έκδοση απόφασης επιδόματος ανεργίας Reviewed by Unknown on 14:00 Rating: 5
Από το Blogger.