Ανεξήγητες μελανιές: Ποιες οι πιθανές αιτίες. Πότε να επισκεφτείτε γιατρό

Οι μελανιές που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος, άνευ λόγου και αιτίας επιβάλλουν την επίσκεψη στο γιατρό....
Οι μελανιές εμφανίζονται ως αποχρωματισμοί στο δέρμα και έχουν απόχρωση μπλε, κίτρινη και μαύρη ή έναν συνδυασμό των τριών.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορεί να εμφανίσουν μώλωπες.

Τι μπορεί να φταίει;

Έλλειψη βιταμινών
Η ανεπάρκεια βιταμινών όπως οι Β12, C, Κ, καθώς και η έλλειψη φολικού οξέος μπορεί να προκαλέσει μώλωπες.

Προχωρημένη ηλικία
Όσο τα χρόνια περνούν το δέρμα χάνει σταδιακά τις στρώσεις λίπους που το προστατεύουν, ενώ παράλληλα μειώνεται η παραγωγή του κολλαγόνου που το αποτελεί. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και ευαίσθητο στους μώλωπες.

Έκθεση στον ήλιο
Οι ακτίνες του ήλιου, ειδικά αν έχουν οδηγήσει στον παρελθόν σε έγκαυμα, κάνουν το δέρμα πιο λεπτό. Αν και η απώλεια κολλαγόνου είναι φυσιολογική με την πάροδο των ετών, η υπεριώδης ακτινοβολία επιταχύνει αυτή τη διαδικασία.

Αγγειίτιδα
Παραμένει άγνωστο τι ακριβώς προκαλεί την αγγειίτιδα. Ίσως πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα ή να οφείλεται σε χρόνια νόσο. Άλλα συνοδά συμπτώματα της αγγειίτιδας είναι η δύσπνοια, ο βήχας, το μούδιασμα και η αδυναμία στην παλάμη ή το πέλμα.

Σακχαρώδης Διαβήτης
Οι πάσχοντες από διαβήτη, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με την κυκλοφοριακό τους σύστημα, είναι περισσότερο επιρρεπείς στους μώλωπες.

Αιματολογικές νόσοι
Υπάρχουν διάφορες αιματολογικές ασθένειες όπως η σήψη, η θρομβοπενία, η αιμοφιλία, η λευχαιμία, το λέμφωμα Hodgkin και η δυσλειτουργία των αιμοπεταλίων, που μπορεί να δημιουργήσουν μώλωπες.
Ανεξήγητες μελανιές: Ποιες οι πιθανές αιτίες. Πότε να επισκεφτείτε γιατρό Ανεξήγητες μελανιές: Ποιες οι πιθανές αιτίες. Πότε να επισκεφτείτε γιατρό Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5
Από το Blogger.