Πριν την «Επιβολή» των 2 Φύλων από τους Χριστιανούς Ευρωπαίους, οι Αμερικανοί Ιθαγενείς είχαν 5 Φύλα. Το 3ο και το 4ο θα σας Σοκάρουν!

Η παράδοση των δύο πνευμάτων ήταν κάτι συνηθισμένο στην καθημερινότητας των Ιθαγενών φυλών.
Μόλις οι Ευρωπαίοι ανέλαβαν τη Βόρεια Αμερική, οι ντόπιοι υιοθέτησαν τους ρόλους των δύο φύλων. Δεν υπήρχε αυτό που λέμε «φυσιολογικό» στις φυλές τους. Και αντίθετα με το σήμερα, άνθρωποι που επέλεγαν το αντίθετο φύλο δεν αντιμετωπίζονταν ως κάποιου είδους ανωμαλία, ή ως κάποιος που πρέπει να αποφεύγεται ή ακόμα και να φιλοξενείται.

Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που είχαν και αντρικά αλλά και γυναικεία χαρακτηριστικά, εμφανίζονταν ως προικισμένοι από την φύση, και επομένως μπορούσαν να δουν τις 2 πλευρές από όλα τα πράγματα. Σύμφωνα με την Φυλή των Ινδιάνων, όλες οι κοινότητες των ιθαγενών αναγνώριζαν τα παρακάτω φύλα: «γυναίκα, άντρας, γυναίκα με 2 πνεύματα, άντρας με 2 πνεύματα, και τραvσeξουαλ.”
Στις κουλτούρες των Αμερικανών ιθαγενών, οι άνθρωποι εκτιμούνταν για τις συνεισφορές τους στη φυλή, αντί για την αρρενωπότητα ή τη θηλυκότητα τους. Οι γονείς δεν έδιναν ρόλους φύλων στα παιδιά τους επίσης, και ακόμα και οι ενδυμασίες των παιδιών ήταν ουδέτερες. Δεν υπήρχαν ιδέες και ιδανικά για το πως ένας άνθρωπος θα ζήσει ή θα ερωτευτεί. Ήταν απλώς μια φυσιολογική πράξη που γινόταν χωρίς κριτική ή δισταγμό.

Χωρίς να υπάρχει αρνητικό στίγμα στο να είσαι διπλό πνεύμα, δεν υπήρχαν εσωτερικά φυλετικά περιστατικά αντιποίνων ή βίας προς τους επιλεγμένους ανθρώπους απλά λόγω του γεγονότος ότι τα άτομα ταυτοποιήθηκαν ως το αντίθετο ή και τα δύο φύλα.
“Κάθε φυλή είχε τον δικό της όρο, αλλά υπήρξε και η ανάγκη για έναν γενικό όρο που θα καταλάβαινε ο συνολικό πληθυσμός, που μιλούσε αγγλικά. Οι Navajo αναφέρονται στα Διπλά Πνέυματα ως Nádleehí (αυτός που έχει μεταμορφωθεί), ανάμεσα στους Lakota τους αποκαλούσαν Winkté (ο άντρας που εξαναγκάζεται να συμπεριφέρεται σαν γυναίκα), Niizh Manidoowag (διπλό πνεύμα) στους Ojibwe, Hemaneh (μισός άντρας, μισός γυναίκα) στους Cheyenne, είναι μόνο λίγα από τα προσωνύμια τους.

“Για τον σκοπό μιας γενικής ορολογίας χρησιμοποιούσαν τον όρο “Διπλό Πνεύμα”
Η κουλτούρα του “Διπλού Πνεύματος” των ιθαγενών της Αμερικής ήταν το πρώτο πράγματα που οι Ευρωπαίοι δούλεψαν για να το καταστρέψουν και να το καλύψουν. Σύμφωνα με ανθρώπους όπως ο Αμερικανός καλλιτέχνης George Catlin, η παράδοση του διπλού πνεύματος έπρεπε να εξαλειφθεί πριν προλάβει να γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας. Ο Catlin είπε ότι η παράδοση αυτή “πρέπει να εξαφανιστεί πριν να μπορέσει να καταγραφεί πλήρως.”
Ωστόσο, δεν ήταν μόνο οι Άγγλοι που προσπάθησαν να κρύψουν κάθε ίχνος του. Σύμφωνα με την Χώρα των Ινδιάνων σήμερα, «Οι Ισπανοί Καθολικοί μοναχοί, κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος των κωδίκων των Αζτέκων για την εξάλειψη των παραδοσιακών πεποιθήσεων και της ιστορίας των ιθαγενών, συμπεριλαμβανομένων και της παράδοσης των δύο πνευμάτων.” Ανάμεσα στις προσπάθειες των Χριστιανών, οι Αμερικανοί ιθαγενείς πιέστηκαν να ντυθούν και να συμπεριφερθούν σύμφωνα με τα νέα πρότυπα φύλων.

Ένας από τους πιο ξακουστούς ανθρώπους με «Διπλό Πνεύμα» στις ιστορικές καταγραφές ήταν έναν πολεμιστής της φυλής των Lakota poy εύστοχα ονομάστηκε «Τους βρίσκει και τους Σκοτώνει».Ο Osh-Tisch γεννήθηκε άντρας και παντρεύτηκε γυναίκα, αλλά κοσμούσε τον εαυτό του με γυναικεία ρούχα και ζούσε την καθημερινότητα του ως γυναίκα. Στις 17 Ιουνίου του 1876, ο «Τους Βρίσκει και τους Σκοτώνει» απέκτησε την φήμη του όταν έσωσε έναν συμπατριώτη του κατά τη διάρκεια της μάχης του Rosebud Creek.

Osh-Tisch (Left) and his wife (Right)

“Οι άνθρωποι των δύο πνευμάτων ήταν ιδιαίτερα σεβαστοί και οι οικογένειες που τους συμπεριέλαβαν θεωρούνταν τυχεροί. Οι Ινδιάνοι πίστευαν ότι ένα άτομο που κατάφερνε να δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια των δύο φύλων ταυτόχρονα ήταν ένα δώρο από τον Δημιουργό.”

Οι θρησκευτικές επιρροές έφεραν σύντομα σοβαρές προκαταλήψεις κατά της ποικιλομορφίας των φύλων και, ως εκ τούτου, αναγκάστηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 2 δρόμους. Μπορούσαν να ζήσουν τη ζωή τους κρυφά, μέσα στον φόβο να τους ανακαλύψουν, ή θα έδιναν τέλος στη ζωή τους. Οι περισσότεροι επέλεξαν το δεύτερο.
ΠΗΓΗ
Πριν την «Επιβολή» των 2 Φύλων από τους Χριστιανούς Ευρωπαίους, οι Αμερικανοί Ιθαγενείς είχαν 5 Φύλα. Το 3ο και το 4ο θα σας Σοκάρουν! Πριν την «Επιβολή» των 2 Φύλων από τους Χριστιανούς Ευρωπαίους, οι Αμερικανοί Ιθαγενείς είχαν 5 Φύλα. Το 3ο και το 4ο θα σας Σοκάρουν! Reviewed by Unknown on 18:00 Rating: 5
Από το Blogger.