Έτσι θα πάρετε επιστροφή στην σύνταξη έως 688 ευρώ

Οι κρατήσεις, παρά τη μείωση στις επικουρικές συνέχισαν να μένουν στα ίδια επίπεδα και έτσι οι συνταξιούχοι μπορούν και μάλιστα χωρίς προσφυγή στη Δικαιοσύνη να τα διεκδικήσουν και να τα πάρουν πίσω.

Με το νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) και το άρθρο 96 οι συνταξιούχοι που είχαν άθροισμα πάνω από τα 1.300 ευρώ με δύο συντάξεις υπέστησαν πρωτοφανείς περικοπές στο ποσό της επικουρικής τους σύνταξης.

Οι περικοπές έγιναν μέσω επανυπολογισμού των ποσών και έφτασαν σε πολλές περιπτώσεις ως και 50% επί των καταβαλλόμενων συντάξεων.

Το ΕΤΕΑ, όμως, διατήρησε επί των νέων και μικρότερων επικουρικών συντάξεων τις κρατήσεις – περικοπές του Μνημονίου και συγκεκριμένα του νόμου 3986/2011 που ίσχυαν και επιβάλλονταν πριν από τον επανυπολογισμό.

Οι μειώσεις του εν λόγω νόμου επιβάλλονται σε ποσά επικουρικής άνω των 300 ευρώ με ποσοστά 3% έως 10% ανά 50 ευρώ.

Αυτή η κλιμάκωση των μειώσεων θα έπρεπε να καταργηθεί για τις επικουρικές που επανυπολογίστηκαν και είτε έπεσαν κάτω από τα 300 ευρώ είτε μειώθηκαν σημαντικά και θα έπρεπε να έχουν μικρότερη μείωση από το ν. 3986/2011.

Στην πραγματικότητα, όμως, συνέβη το αντίθετο.

Χιλιάδες συνταξιούχοι παίρνουν λιγότερα από επικουρική, αλλά συνεχίζουν να πληρώνουν περισσότερα, σα να μη μειώθηκε ποτέ η σύνταξή τους!

Τα χρήματα αυτά οφείλει να τα επιστρέψει άμεσα το ΕΤΕΑ, αρκεί οι συνταξιούχοι να σπεύσουν να κάνουν αίτηση και να ζητήσουν να υπολογιστεί η περικοπή του νόμου 3986 στο σημερινό καταβαλλόμενο ποσό, γιατί το ΕΤΕΑ την υπολογίζει στο παλιό!

Παράλληλα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» το ΕΤΕΑ «ξέχασε» να τους αφαιρέσει την αναδρομική έξτρα μείωση των 50 ευρώ που τους επέβαλε από τον Οκτώβριο του 2016 γιατί ο επανυπολογισμός Κατρούγκαλου ίσχυσε από τη σύνταξη Ιουνίου 2016.

Οι μειώσεις, δηλαδή, λόγω επανυπολογισμού επικουρικών συντάξεων για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο ή και Σεπτέμβριο 2016 χρεώθηκαν αναδρομικά με έξτρα κράτηση 50 ευρώ.
Έτσι θα πάρετε επιστροφή στην σύνταξη έως 688 ευρώ Έτσι θα πάρετε επιστροφή στην σύνταξη έως 688 ευρώ Reviewed by Unknown on 12:00 Rating: 5
Από το Blogger.