H παραλία αυτή είναι η πιο διάσημη και ίσως η πιο πολυδιάστατη στην Ελλάδα! Δείτε που βρίσκεται

H παραλία της Κολώνας είναι η πιο διάσημη και ίσως η ομορφότερη παραλία στο νησί της Κύθνου. Η παραλία βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, βόρεια του λιμανιού του Μέριχα και απέναντι από την επίσης όμορφη παραλία της Απόκρουσης. Η πρόσβαση μετά την Απόκρουση γίνεται μέσω ενός σχετικά δύσβατου χωματόδρομου, όμως είναι τόσο ιδιαίτερη η παραλία που πραγματικά θα σας αποζημιώσει.

Η παραλία της Κολώνας είναι ξεχωριστή κυρίως λόγω της γεωμορφολογικής ιδιαιτερότητας της. Πρόκειται στην ουσία για μια αμμουδιά, μήκους 240 μέτρων περίπου, που ενώνει το νησί της Κύθνου με μια μικρή βραχονησίδα, αυτή του Αγίου Λουκά. Η λωρίδα της αμμουδιάς που ενώνει τις δύο στεριές προσομοιάζει με κολώνα, έτσι προκύπτει εξάλλου και η ονομασία της. Η θάλασσα βρέχει και τις δύο πλευρές της λωρίδας άμμου, με αποτέλεσμα να προκύπτουν δύο παραλίες με κοινή αμμουδιά, δημιουργώντας μια ξεχωριστή εικόνα.

Η παραλία της Κολώνας έχει καταγάλανα, διαυγή νερά και παχιά χρυσαφή άμμο. Είναι ιδανική για να απολαύσει ο επισκέπτης τη θάλασσα και το κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά της, περιτριγυρισμένος από το όμορφο αυτό τοπίο. Επίσης λόγω της θέσης της, προστατεύονται και οι δυο πλευρές από τον αέρα με αποτέλεσμα να αποτελεί πόλο έλξης για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, μερικές φορές όμως σε σημείο που οι λουόμενοι να δυσανασχετούν.

Στην παραλία της Κολώνας δεν θα βρείτε τα αλμυρίκια που χαρακτηρίζουν τις περισσότερες παραλίες του νησιού, ούτε ομπρέλες ή ξαπλώστρες, καθώς δεν πρόκειται για οργανωμένη παραλία, οπότε καλό θα είναι να φτάσετε με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Στο ανατολικό τμήμα που συνδέεται με το νησί της Κύθνου υπάρχουν κάποια οικήματα. Λειτουργεί επίσης μια ταβέρνα όπου μπορείτε να γευτείτε τους τοπικούς και όχι μόνο μεζέδες ή να προμηθευτείτε καφέ και δροσιστικά αναψυκτικά.

Στο δυτικό άκρο της «κολώνας άμμου» στη βραχονησίδα, βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά, ανεβαίνοντας από το μονοπάτι μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα και να αποθανατίσετε την εντυπωσιακή παραλία και τον όρμο.

Γενικότερα σε όποιο σημείο και να σταθείτε το φυσικό κάλλος είναι τέτοιο ώστε να συλλέξετε εικόνες μοναδικές.
H παραλία αυτή είναι η πιο διάσημη και ίσως η πιο πολυδιάστατη στην Ελλάδα! Δείτε που βρίσκεται H παραλία αυτή είναι η πιο διάσημη και ίσως η πιο πολυδιάστατη στην Ελλάδα! Δείτε που βρίσκεται Reviewed by Unknown on 17:00 Rating: 5
Από το Blogger.