Βλέννα με αίμα από τη μύτη: Δείτε τι μπορεί να σημαίνει

Ένα κρυολόγημα, μια κρίση αλλεργίας ή η έκθεση σε κάποιο ερεθιστικό παράγοντα μπορεί να πυροδοτήσουν την υπερέκκριση βλέννας από τη μύτη.

Όταν είμαστε υγιείς, η παραγόμενη βλέννα είναι διάφανη. Όταν όμως αρρωσταίνουμε, μπορεί να παρατηρήσουμε αλλαγές στο χρώμα και τη σύσταση της βλέννας.

Ένα σύμπτωμα που συνήθως μας προκαλεί έντονη ανησυχία είναι η ύπαρξη αίματος στη βλέννα, με το χρώμα της βλέννας να κυμαίνεται από ροζ έως έντονο κόκκινο. Εάν πρόκειται για ίχνη αίματος, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείτε, εάν όμως η ποσότητα αίματος στη βλέννα είναι σημαντική, καλό θα είναι να επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Η συνηθέστερη αιτία που εμφανίζεται η βλέννα με αίμα είναι η ξηρότητα και ο ερεθισμός της ρινικής κοιλότητας λόγω επαναλαμβανόμενου φταρνίσματος ή επειδή φυσάτε πολύ συχνά τη μύτη σας, επομένως είναι αρκετά σύνηθες να εμφανίζονται ίχνη αίματος όταν σας ταλαιπωρεί για αρκετές ημέρες ένα κρυολόγημα ή μια αλλεργία.

Το αίμα προέρχεται από το εσωτερικό των ρουθουνιών, καθώς σε αυτό το σημείο της μύτης βρίσκονται τα περισσότερα αιμοφόρα αγγεία της μύτης.
Βλέννα με αίμα από τη μύτη: Δείτε τι μπορεί να σημαίνει Βλέννα με αίμα από τη μύτη: Δείτε τι μπορεί να σημαίνει Reviewed by agathi strange on 17:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.