Δεν πάνε καλά .. έχουν ξεφύγει οι Τούρκοι! Η Άγκυρα άρχισε τις έρευνες για συγγενείς των Οθωμανών Σουλτάνων

Μία ημέρα μετά το μνημόσυνο του Οθωμανού Σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ του 2ου την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μαβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε με μέλη της δυναστείας των Οθωμανών, στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την Hurriyet, η τελετή έγινε στο παλάτι Γιλντίζ και ονομάστηκε «Κατανοώντας τον Σουλτάνο Αμπντουλχαμίτ στην 100ή επέτειο του θανάτου του» και ήταν μια «συμβολικά σημαντική τελετή».

«Σε πολλά μέρη λέμε στις πρεσβείες μας πως αν υπάρχει ένα μέλος της Οθωμανικής δυναστείας θα πρέπει να επιδείξουν στενό ενδιαφέρον για αυτό. Υπάρχει επίσης εντολή από τον πρόεδρό μας (Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν)» σημείωσε ο Τσαβούσογλου.

Το ενδιαφέρον για τον Σουλτάνο Αμπντουλχαμίτ που βασίλευσε από το 1876 μέχρι το 1908, έχει αυξηθεί ανάμεσα σε συντηρητικούς ιερατικούς κύκλους του τουρκικού Ισλάμ τα τελευταία χρόνια.

«Είναι σημαντικό να έχουμε κατανόηση μεταξύ της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Νομίζω πως αυτή η κατανόηση επιτεύχθηκε χθες», δήλωσε ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος σε σχετικές δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος περιέγραψε την τουρκική δημοκρατία ως συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Δεν πάνε καλά .. έχουν ξεφύγει οι Τούρκοι! Η Άγκυρα άρχισε τις έρευνες για συγγενείς των Οθωμανών Σουλτάνων Δεν πάνε καλά .. έχουν ξεφύγει οι Τούρκοι! Η Άγκυρα άρχισε τις έρευνες για συγγενείς των Οθωμανών Σουλτάνων Reviewed by Unknown on 18:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.