Καθάρισμα Σπιτιού Για… Ακαμάτρες: 10 Σούπερ Κόλπα!

Την σφουγγαρίστρα πολύ εμίσησαν, το καθαρό σπίτι ουδείς. Σούπερ κόλπα και μυστικά για κορίτσια και αγόρια που βαριούνται αφόρητα τις δουλειές του σπιτιού.


Ακολούθησε τον κανόνα του «ενός λεπτού»: Αν κάτι θα σου πάρει λιγότερο από ένα λεπτό, καν’ το εκείνη τη στιγμή. Παραδείγματα; Το (έστω πρόχειρο) στρώσιμο του κρεβατιού το πρωί, ή το πλύσιμο της κατσαρόλας με το που σερβίρεις φαγητό στα πιάτα –καθαρίζει πολύ ευκολότερα, και πολύ πιο γρήγορα, όσο είναι ακόμα ζεστή. Δοκίμασέ τον για μια εβδομάδα, και δες τη ζωή σου να αλλάζει –και τις δουλειές ως εκ θαύματος να λιγοστεύουν.

Να κι άλλος ένας χρήσιμος κανόνας:
Κάθε φορά που θα πηγαίνεις από ένα δωμάτιο του σπιτιού σε ένα άλλο, να τακτοποιείς ένα αντικείμενο. Πατάς παύση στην ταινία και σηκώνεσαι από τον καναπέ να πας να τσεκάρεις το ψυγείο; Πιάσε κι αυτό το παρατημένο ψαλίδι από το τραπέζι και βαλ’ το σε ένα συρτάρι.

Εκμεταλλεύσου τον «νεκρό» χρόνο: Άδειασε το πλυντήριο πιάτων εκεί που περιμένεις τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Βγάλε τις τρίχες από το σιφόνι εκείνο το ένα λεπτό που χρειάζεται το conditioner για να δράσει.

Οι χνουδωτές παντόφλες, ή οι χοντρές κάλτσες εσωτερικού χώρου, κάνουν θαύματα με την απομάκρυνση της σκόνης από το πάτωμα. Ναι, δεν αντικαθιστούν το σκούπισμα, αλλά σίγουρα μπορούν να το μειώσουν στο μισό –κι ακόμα περισσότερο, αν δεν φοράτε γενικώς ποτέ παπούτσια μέσα στο σπίτι.

Τύλιξε με λεπτή διαφανή μεμβράνη τα ράφια του ψυγείου σου. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να τα καθαρίσεις ποτέ. Απλά αντικαθιστάς τη μεμβράνη όταν λερωθεί, ή πολυκαιρίσει.

Άφησε μια πλαστική σακούλα πάνω στον πάγκο της κουζίνας πριν ξεκινήσεις να μαγειρεύεις, για να πετάς εκεί όλα τα φλούδια/ τσόφλια/ πλαστικά των συσκευασιών και να μην κάνεις χαμό –τον οποίο θα πρέπει μετά να καθαρίσεις– μέσα στον νεροχύτη.

Για πραγματικά τεμπέληδες: Άπλωσε μια τορτίγια πάνω στο πιάτο σου, και σέρβιρε μετά το φαγητό επάνω της. Όταν τελειώσεις, μπορείς να πετάξεις την τορτίγια ή να την φας. Σε κάθε περίπτωση, το πιάτο σου θα έχει μείνει καθαρό –και θα χρειάζεται στην χειρότερη περίπτωση απλά ένα γρήγορο ξέβγαλμα.

Τοποθέτησε αλουμινόχαρτο πάνω στο ταψί, πριν ψήσεις οτιδήποτε, για να μην το τρίβεις μετά ωσάν άλλος κάτοικος του Βιλαμπάχο.

Πάρε μια κατσαρόλα με καπάκι-σουρωτήρι. Γιατί τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να πλένεις δύο (τουλάχιστον) σκεύη αφού φτιάξεις μακαρόνια.

Σιχαίνεσαι να καθαρίζεις τον φούρνο; Υπάρχει ένα μικρό θαύμα που λέγεται oven liner, και είναι στην ουσία μια μεμβράνη, που μπαίνει στο κάτω μέρος του φούρνου, απορροφά όλα τα λίπη και ό,τι άλλο πέσει από το φαγητό σου, και μετά τη βγάζεις και την πετάς. Διατίθεται σε συσκευασίες πολλών φύλλων.
Καθάρισμα Σπιτιού Για… Ακαμάτρες: 10 Σούπερ Κόλπα! Καθάρισμα Σπιτιού Για… Ακαμάτρες: 10 Σούπερ Κόλπα! Reviewed by Unknown on 06:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.