ΗΠΑ: 6χρονη έπαιζε με τα χώματα και βρήκε ένα απολίθωμα… 65 εκατομμυρίων ετών

ΗΠΑ: 6χρονη έπαιζε με τα χώματα και βρήκε ένα απολίθωμα… 65 εκατομμυρίων ετών
Φωτογραφία Αρχείου - Πηγή: Wikipedia
Η βαρεμάρα μίας 6χρονης στο Μπεντ του Όρεγκον των ΗΠΑ αποδείχθηκε ιδιαιτέρως πολύτιμη....

Η μικρή βαρέθηκε καθώς παρακολουθούσε τον αγώνα ποδοσφαίρου της μεγάλης αδελφής της, πήγε να παίξει σε ένα κοντινό σημείο και εντόπισε μία μικρή πέτρα που όπως αργότερα αποδείχθηκε ήταν ένα απολίθωμα… 65 εκατομμυρίων ετών.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ναόμι αναγκάστηκε να πάει με τους γονείς της στον αγώνα της αδελφής της. Πολύ γρήγορα βαρέθηκε και πήγε σε ένα κοντινό σημείο να παίξει. Καθώς σκάλιζε τα χώματα βρήκε μία παράξενη πέτρα.

Της θύμισε πολύ το φυλαχτό μίας αγαπημένης της ηρωίδας κινουμένων σχεδίων και το κράτησε. Η μαμά της είδε την πέτρα και κατάλαβε ότι πρόκειται για κάτι σημαντικό.

«Το κατάλαβε αμέσως», ανέφερε ο πατέρας της Ναόμι, Ντάριν Βόγκαν, μιλώντας στο CNNi. «Δεν είμαι σίγουρος πως εγώ θα το καταλάβαινα».

Όλα αυτά έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο. Προ ημερών η οικογένειά της έμαθε το πόσο πολύτιμο ήταν το πετραδάκι που βρήκε.

Αυτό που βρήκε η Ναόμι ήταν ένα απολίθωμα αμμωνίτη, ενός θαλάσσιου πλάσματος που έχει εξαφανιστεί από την περίοδο των δεινοσαύρων.
Η ανακάλυψη του όμως προκάλεσε ένα εύλογο ερώτημα. Πώς κατέληξε στο Όρεγκον;

Ο Γκρεγκ Ρέταλακ, διευθυντής παλαιοντολογίας στο Μουσείο Φυσικής και Πολιτιστικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Όρεγκον, είπε στο CNNi πως τα απολιθώματα αμμωνίτη είναι κοινά, αλλά όχι στο Μπεντ.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, εξαιρετικά σπάνιες, τα εν λόγω απολιθώματα μπορεί να κοστίζουν μεταξύ 40.000 – 50.000 δολάρια.

Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο κοστίζει το απολίθωμα που ανακάλυψε η μικρή, όμως ο καθηγητής Ρέταλακ τονίζει πως αυτό που έχει σημασία είναι ο αντίκτυπος που έχει μία τέτοια ανακάλυψη στο μυαλό της μικρής Ναόμι.

«Είναι τόσο ευτυχισμένη που βρήκε το απολίθωμα», είπε ο πατέρας της. «Είναι σίγουρα ο μόνος άνθρωπος στην οικογένεια που έχει κάνει τέτοια ανακάλυψη».
ΗΠΑ: 6χρονη έπαιζε με τα χώματα και βρήκε ένα απολίθωμα… 65 εκατομμυρίων ετών ΗΠΑ: 6χρονη έπαιζε με τα χώματα και βρήκε ένα απολίθωμα… 65 εκατομμυρίων ετών Reviewed by olablogs on 20:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.