Υπάρχει ένα μαγικό ελληνικό χωριουδάκι σε νησί στο οποίο μπορείς να πας μόνο διασχίζοντας μια πλωτή πεζογέφυρα 650 μέτρων

Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα. Η Μικρή σχεδόν όλη ελληνική. Η Μεγάλη μοιρασμένη σε Ελλάδα, Αλβανία και Σκόπια. Ένα τοπίο ασύλληπτης ομορφιάς που σε αναγκάζει να σταθείς ακίνητος και να το απολαύσεις. Να έρθεις αντιμέτωπος με θαύματα. Να αλλάξεις ποικιλοτρόπως.




Στις Πρέσπες θα δεις, θα νιώσεις, θα αφουγκραστείς πολλά. Σπάνια πουλιά: διακόσια ογδόντα δύο είδη από τα εξαφανισμένα στην Ευρώπη, εκατόν ογδόντα από τα οποία ενδημούν στην περιοχή, τα άλλα είναι διαβατάρικα. Όλα όμως, πελεκάνοι, ερωδιοί, κορμοράνοι κλπ. έρχονται και γεννούν εδώ.

Οι λίμνες είναι μια μοναδική σε ομορφιά τοποθεσία με πανάρχαια ιστορία. Προστατεύεται από ελληνικές, ευρωπαϊκές καθώς και διεθνείς συμβάσεις, ενώ η λίμνη Μικρή Πρέσπα προστατεύεται και από τη συνθήκη Ραμσαρ ως μοναδικός υγροβιότοπος. Το 1991 δημιουργήθηκε η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών με τη βοήθεια της WWF που στήριξε τις προσπάθειες του τοπικού πληθυσμού να αναδείξουν και να προστατέψουν το φυσικό πλούτο της περιοχής τους. Οι Πρέσπες έχουν ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000.

Στις Πρέσπες όμως υπάρχει και ένας μικρός αλλά άγνωστος στους περισσότερους παράδεισος.

Ο Άγιος Αχίλλειος, ένα μικροσκοπικό νησάκι μέσα στη Μικρή Πρέσπα που συνδέεται με την ξηρά με μια πλωτή πεζογέφυρα μήκους 650 μέτρων. Περπατάς ανάμεσα σε καλάμια ψηλά, κι αν είσαι τυχερός θα δεις πελεκάνους και πουλιά να προσγειώνονται στο νερό δίπλα σου.

Το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου είναι το σήμα κατατεθέν της Μικρής Πρέσπας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ενώ σε παλαιότερες εποχές ολόκληρο το νησάκι ήταν κάστρο.

Yπάγεται στο Δήμο Πρεσπών και απέχει 60 χιλιόμετρα από τη Φλώρινα και 65 χιλιόμετρα από την Καστοριά.


Υπάρχει ένα μαγικό ελληνικό χωριουδάκι σε νησί στο οποίο μπορείς να πας μόνο διασχίζοντας μια πλωτή πεζογέφυρα 650 μέτρων Υπάρχει ένα μαγικό ελληνικό χωριουδάκι σε νησί στο οποίο μπορείς να πας μόνο διασχίζοντας μια πλωτή πεζογέφυρα 650 μέτρων Reviewed by Unknown on 22:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.