Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν το εφάπαξ τους έως το τέλος του έτους…

Στόχο για πληρωμές 5.100 εκκρεμών εφάπαξ το μήνα μέχρι και τον ερχόμενο Δεκέμβρη, έχει θέσει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, που απορρόφησε με τον νόμο Κατρούγκαλου όλα τα πρώην Ταμεία Πρόνοιας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στα τέλη Φλεβάρη εκκρεμούσαν συνολικά 43.833 αιτήσεις για απονομή εφάπαξ, εκ των οποίων οι 41.119 ήταν ληξιπρόθεσμες, δηλαδή άνω των 3 μηνών.

Η πλειοψηφία των εκκρεμοτήτων προέρχεται από τον μεγαλύτερο κλάδο πρόνοιας του ΕΤΕΑΕΠ, το πρώην ΤΠΔΥ των Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου τα ληξιπρόθεσμα αγγίζουν τα 15.000 αν συμπεριληφθούν και τα εκκρεμή εφάπαξ των δημοτικών υπαλλήλων και των εργαζομένων σε ΝΠΔΔ.

Από τον ιδιωτικό τομέα πρωταθλητές στις καθυστερήσεις αναδεικνύονται ο κλάδος των εμπορουπαλλήλων (4.000 ληξιπρόθεσμα στα τέλη Δεκέμβρη), ο κλάδος Μετάλλου (πρ. ΤΑΠΕΜ, 3.890 στα τέλη Δεκέμβρη) και ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων (πρ. ΤΑΞΥ 3.000 εκκρεμότητες). Μεγάλος όγκος ληξιπρόθεσμων έχει συσσωρευτεί και στα πρώην ταμεία Πρόνοιας των ναυτικών, τόσο των αξιωματικών (2.500 στο πρ. ΤΠΑΕΝ) όσο και των κατώτερων πληρωμάτων (8.000 στο πρ. ΤΠΚΠΕΝ).

Μίνι «έμφραγμα» επικρατεί και στον τομέα των Υγειονομικών (πρώην κλάδος Πρόνοιας του ΤΣΑΥ – ΕΤΑΑ) όπου εκκρεμούν 6.000 αιτήσεις ενώ και από τους μηχανικούς υπάρχει μεγάλη ουρά που ξεπερνά τις 3.000.
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν το εφάπαξ τους έως το τέλος του έτους… Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν το εφάπαξ τους έως το τέλος του έτους… Reviewed by Unknown on 16:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.