ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίθεση κατά ρωσικής βάσης στην Συρία – Ρωσία-ΗΠΑ αναπτύσσουν μεγάλες δυνάμεις

Ενώ κυκλοφόρησαν ήδη οι χάρτες που απεικονίζουν τις διαδρομές των πυραύλων κρουζ μιας αμερικανικής επίθεσης κατά της....
Συρίας από Μεσόγειο-Ερυθρά-Περσικό Κόλπο (κεντρική φωτογραφία άρθρου), η Ρωσία δέχτηκε ήδη την πρώτη επίθεση στην αεροπορική βάση Khmeimim. Τα ρωσικά αντιαεροπορικά κατέρριψαν ένα ή περισσότερα άγνωστα αντικείμενα, πιθανότατα drone, τα οποία κατέγραφαν τις ρωσικές κινήσεις.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως εκτοξεύτηκαν δύο αντιαεροπορικοί πύραυλοι. Μην ξεχνάμε πως πριν λίγο καιρό κάποιοι δοκίμασαν κορεσμό αεράμυνας με χρήση drone.
Η Ρωσία προειδοποιεί σε όλους τους τόνους να μην προχωρήσουν σε «false flag» επιχείρηση με χημικά!
Ταυτόχρονα η Ρωσία έχει στήσει αερογέφυρα δυνάμεων με μεταφορά νέων αεροσκαφών Su-30/35S, ηλεκτρονικού πολέμου, νέων συστημάτων S-400, ενώ ο Στόλος Μεσογείου ανέρχεται πλέον σε 8-10 πλοία και έξι υποβρύχια. Εντυπωσιακή συγκέντρωση ισχύος για την Ρωσία.
Που οδηγεί τις ΗΠΑ ο Τράμπ ετοιμάζοντας θανάσιμο «κτύπημα» στον Άσαντ ενώ οι Ρώσοι τον προειδοποιούν ότι θα απαντήσουν με δυναμικό τρόπο μέσω του Ρώσου ΑΓΕΕΔ στρατηγού Β.Γερασίμωφ;
Τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία έχει αναπτύξει συμπληρωματικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 στην Συρία, στρατιωτικά αεροσκάφη, μονάδες επιφανείας, υποβρύχια και αμφίβια πλοία με ειδικές δυνάμεις.
Οι αμερικανικές δυνάμεις απέστειλαν ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις για να ελέγξουν την περιοχή στην Μεσόγειο Θάλασσα, την Ιορδανία, την Τουρκία, την Κύπρο και το Ιράκ.
Η κατάσταση γύρω από τη Συρία συνεχίζει να «βράζει» πολύ επικίνδυνα.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν δίνουν  επίσημα όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με την αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών…προφανώς για να μην προκαλέσουν πανικό .
Όλα τα  φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει στο σκάνδαλο μεταξύ  Ρωσίας και  Βρετανίας με αφορμή την δολοφονία ενός διπλού πράκτορα, ενώ οι Αμερικανοί φαίνεται να ετοιμάζονται πυρετωδώς να  δώσουν έναν συντριπτικό πλήγμα στις δυνάμεις Ρωσίας-Συρίας  στο συριακό έδαφος .
Ο δορυφόρος «έπιασε» το αεροπλανοφόρο Theodore Roosevelt CVN71 μαζί με την ομάδα του στον Περσικό Κόλπο.
«Παρατηρήσαμε ότι οι ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, τα αεροπλανοφόρα τους μαζί με τις ομάδες μάχης προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση στην Συρία. Οι ομάδες μάχης φέρουν πυραύλους κρουζ και έχουν αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στον Περσικό Κόλπο και στην Ερυθρά Θάλασσα» είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΓΕΕΘΑ, Sergey Rudskoy.
Με βάση τις ανοικτές  πηγές πληροφοριών OSINT, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους μετακινούν αεροσκάφη κοντά  στα σύνορα με τη Συρία, ειδικότερα, μιλάμε για τις αεροπορικές βάσεις στην Ιορδανία, την Τουρκία, την Κύπρο και το Ιράκ, και στη Μεσόγειο Θάλασσα για την επίθεση των Ηνωμένων στις συριακές  και ρωσικές δυνάμεις .
Πολλά δυτικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι χθες στο συριακό έδαφος αναπτύχθηκαν πρόσθετοι πύραυλοι S-400, ενώ αναφορές άλλων μέσων ενημέρωσης μιλούν για μεταστάθμευση δεκάδων ρωσικών αεροσκαφών Su-30 και Su-35.
Στη Μεσόγειο Θάλασσα έχουν εισέλθει οι φρεγάτες:
«Ναύαρχος Έσσεν», «Admiral Grigorovich», τα αποβατικά «Orsk» και «Μινσκ», το αντιτορπιλικό κατευθυνόμεων βλημάτων «Pytlivy», ανθυποβρυχιακό σκάφος όλα εξοπλισμένα με δεκάδες πυραύλους Cruise Kalibr με ακτίνα δράσης 2000 χλμ.
Σε γενικές γραμμές, η ρωσική ομάδα πλοίων στη Μεσόγειο έχει αυξηθεί και συμπεριλαμβάνει 8-10 πλοία  και έως έξι υποβρύχια και αυτό είναι για τη Ρωσία μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση στόλου σε μια περιορισμένη περιοχή.
Να σημειωθεί πως στις 13 Μαρτίου ο Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Valery Gerasimov είχε μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Αμερικανό ομόλογό του στρατηγό Joseph Dunford στον οποίο είχε αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία θα απαντήσουν στις αμερικανικές επιθέσεις εάν οι επιθέσεις στοχεύσουν κυβερνητικά στρατεύματα ή εάν η ζωή Ρώσων στρατιωτικών τεθεί σε κίνδυνο.
Μάλιστα ο Gerasimov είχε πει πως η απάντηση αυτή θα είναι διπλή:
Αφενός θα αναχαιτιστούν τα βλήματα cruise και αφετέρου (και το πιο σημαντικό) θα βληθούν τα σκάφη που θα τους εκτοξεύσουν.
Τα πιο φονικά ρωσικά συστήματα στην περιοχή είναι τα υποβρύχια κλάσης Akula ΙΙ που έχουν πλήρες εκτόπισμα σε κατάδυση 13,400 με 13,800 τόνους έχουν μήκος 110 μ. και στον οπλισμό τους εκτός από τα βλήματα cruise Kalibr διαθέτουν 4 τορπιλοβλητικούς σωλήνες των 533 χλστ. και 4 των 650 χλδτ. Με περίπου 40 τορπίλες απόθεμα.
Τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια τα οποία θεωρούνται από τα πλέον αθόρυβα υποβρύχια παγκοσμίως και ανήκουν στον βελτιωμένο τύπο Akula II είναι διπλού κήτους κατασκευής, εκτοπίσματος 13.400 τόνων μήκους 110μ. με πλήρωμα 62 ατόμων έχουν πυρηνικό αντιδραστήρα ΟΚ-659Μ που μέσω των γεννητριών παραγωγής ατμού κινούν το υποβρύχιο μέσω 7φιλης προπέλας επιτυγχάνοντας ταχύτητες της τάξης των 35 κόμβων ενώ μπορούν να καταδυθούν σε βάθη μέχρι και τα 520μ.
Ο οπλισμός τους αποτελείται 4 τορπιλοσωλήνες των 533 mm για 28 τορπίλες και πυραύλους Kalibr και 4 τορπιλοσωλήνες των 650 mm για 12 τορπίλες βαρέως τύπου ή επιπλέον πυραύλους κρουζ ενώ φέρουν και 3 εκτοξευτές MANPADS IGLA για 18 πυραύλους.
Επίσης και πέραν της πολύ χαμηλής ακουστικής απόδοσης ο εξοπλισμός τους αποτελείται ενεργό και παθητικό σόναρ με πλευρικές διατάξεις διάταξης φάσης καθώς και σόναρ εντοπισμού ναρκών ενώ υπάρχει και πλήρης σουίτα ηλεκτροοπτικών αισθητήρων και ραντάρ στην μορφή περισκοπίων.
Τα υποβρύχια κλάσης Improved Kilo όπως αυτά που έχει παραλάβει ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας (4 έχουν παραληφθεί απομένουν ακόμα 2) ανήκουν στο project 636 και έχουν εκτόπισμα 3950 τόνους μήκος 74μ. πλήρωμα 52 ατόμων ενώ στους 6 τορπιλοσωλήνες των 533mm μπορούν να εκτοξευτούν 18 όλα είτε τορπίλες είτε οι νέοι πύραυλοι τύπου Kalibr. Τέλος κάθε υποβρύχιο φέρει εκτοξευτή MANPADS τύπου SA-N-10 με 8 πυραύλους.
Τι θα πράξει όμως  η χώρα μας η Ελλάδα σε μια απευκταία αλλά πιθανή αντιπαράθεση Ρωσίας και ΗΠΑ στην Συρία για να μην αποτελέσει η ίδια πιθανό στόχο των ρωσικών πυραύλων;
Σίγουρα το ορθό είναι να κηρύξει η χώρα μας ουδετερότητα σε όλους και ειδικά στο ΝΑΤΟ το οποίο  μόνο δεινά και καταστροφές έχει φέρει και φυσικά δεν το έχουμε ανάγκη . Ειδικά στην τελευταία περίπτωση με τους Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία η στάση του ΓΓ του ΝΑΤΟ είναι εξευτελιστική πρώτα για την ίδια την συμμαχία και μετά για τους υπόλοιπους .
Σε δεύτερη φάση θα πρέπει να μην εμπλακούμε με οποιονδήποτε τρόπο σε μια πιθανή μάχη υπερδυνάμεων , μην επιτρέποντας την χρήση αεροδρομίων και λιμένων μας από κανέναν απολύτως …λόγω τουρκικού κινδύνου …ο οποίος «οσφρίζεται» αναμπουμπούλα και χαίρεται αναμένοντας να «αρπάξει» αλλά θα μείνει με την όρεξη.
ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίθεση κατά ρωσικής βάσης στην Συρία – Ρωσία-ΗΠΑ αναπτύσσουν μεγάλες δυνάμεις ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίθεση κατά ρωσικής βάσης στην Συρία – Ρωσία-ΗΠΑ αναπτύσσουν μεγάλες δυνάμεις Reviewed by olablogs on 21:49 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.