Η «μαύρη» παραλία της Ελλάδας που όμοια της δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο

Τα Μαύρα Βόλια στην Χίο είναι μία ξεχωριστή παραλία, που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.


Βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νησιού, 5 χλμ από το Πυργί , δίπλα στο χωριό Εμπορειός, και είναι μία από τις ωραιότερες και πιο κοσμοπολίτικες παραλίες όχι μόνο του νησιού, αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου.

Το χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τα ολόμαυρα βότσαλά της, αποτέλεσμα έκρηξης του κοντινού ανενεργού πια ηφαιστείου Ψάρωνας, που είχε γίνει στην αρχαιότητα.Το χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τα ολόμαυρα βότσαλά της, αποτέλεσμα έκρηξης του κοντινού ανενεργού πια ηφαιστείου Ψάρωνας, που είχε γίνει στην αρχαιότητα.

Τα νερά είναι κρυστάλλινα, βαθιά και συνήθως παγωμένα, ενώ παίρνουν το σκούρο χρώμα τους από το χρώμα των βοτσάλων. Η παραλία χωρίζεται σε δύο μέρη, από τα οποία το δεύτερο είναι γνωστό και ως Φώκι. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο ήλιος δύει νωρίς στην παραλία, φωτίζοντας την με μαγικό τρόπο.

Όσο και να μπείτε στον πειρασμό μην πάρετε μαζί σας βότσαλα από την παραλία διότι απαγορεύεται!


Η «μαύρη» παραλία της Ελλάδας που όμοια της δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο Η «μαύρη» παραλία της Ελλάδας που όμοια της δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο Reviewed by Unknown on 02:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.