Ποια επιδόματα δεν δηλώνονται και δεν φορολογούνται…

Αφορολόγητα είναι τα ποσά των αμοιβών που καταβάλλονται σε όλους τους μισθωτούς, καθώς και στους στρατιωτικούς, ως αποζημίωση για αποστολές εκτός έδρας.

Πρόκειται για τις αμοιβές που καταβάλλονται σε μισθωτούς και αφορούν αποζημίωση εξόδων διαμονής και σίτισης, ημερήσια αποζημίωση, αποζημίωση εξόδων κίνησης, καθώς το επίδομα βιβλιοθήκης, που μένουν στο φορολογικό απυρόβλητο, καθόσον οι αμοιβές αυτές καταβάλλονται προκειμένου να αποζημιωθεί ο υπάλληλος για τα έξοδα που πραγματοποίησε για λογαριασμό της υπηρεσίας του.

Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ καταλήγει συγκεκριμένα ότι η ημερήσια αποζημίωση εξωτερικού, που καταβάλλεται στο στρατιωτικό προσωπικό που μεταβαίνει για στρατιωτικές αποστολές, εξαιρείται από τον υπολογισμό του εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες δεδομένου ότι καταβάλλεται προκειμένου να αποζημιωθεί ο υπάλληλος για τα έξοδα που πραγματοποίησε για λογαριασμό της υπηρεσίας του και συνεπώς για τα ποσά αυτά δεν αποστέλλεται αρχείο βεβαιώσεων αποδοχών και τα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
Ποια επιδόματα δεν δηλώνονται και δεν φορολογούνται… Ποια επιδόματα δεν δηλώνονται και δεν φορολογούνται… Reviewed by Unknown on 09:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.