ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΡΤΕΡΙΩΝ με ΧΑΛΙΚΙ

Η εδαφοκάλυψη όχι μόνο σε έναν μεγάλο κήπο ...


αλλά ακόμη και σε μια μικρή αυλή είναι από τα βασικότερα στοιχεία, τόσο για την γενική αισθητική εικόνα όσο και λειτουργικά, αφού από τον τρόπο που θα καλυφθεί το χώμα εξαρτάται ο βαθμός απορρόφησης και τρόπος απορροής του βρόχινου νερού στο σύνολο του κήπου, πόσο άνετο θα είναι το πότισμα χωρίς το νερό να δημιουργεί λάσπες κλπ.

Ειδικά στα φυτεμένα σημεία - παρτέρια, το χαλίκι είναι μια λύση που αφ΄ενός δεν απαιτεί κανενός είδους φροντίδα όπως π.χ το πότισμα-κούρεμα που χρειάζεται το γκαζόν ή όποιο είδος αντίστοιχων φυτών εδαφοκάλυψης αφ΄ετέρου είναι επιλογή οικονομικότερη και πιο "φυσική" οπτικά σε σχέση με πλάκες δαπέδου.


Πριν την τοποθέτηση του το χώμα καλύπτεται με ειδικό πλαστικό ύφασμα εδαφοκάλυψης, ώστε να μην φυτρώνουν ζιζάνια-αγριόχορτα και τα μόνα σημεία που δεν ενδείκνυται η τοποθέτηση χαλικιού σε κήπους είναι σημεία με μεγάλη κλίση εδάφους αφού εκεί είναι πιθανό παρασυρθεί από το νερό της βροχής.
Θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη κήπου, συνήθως σερολά των 15τμ και τιμή περίπου 1ευρώ/μέτρο.

Αισθητικά το χαλίκι προσφέρει πάρα πολλές "διακοσμητικές" δυνατότητες, μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε είδους σχηματισμούς, να συνδυασθεί με άλλα υλικά εφαδοκάλυψης όπως βότσαλα, φλοιό δέντρου κλπ και είναι απόλυτα ταιριαστό με κάθε είδους πήλινο, ξύλινο ή μεταλλικό στοιχείο-διακοσμητικό κήπου.


Τόσο σε μάντρες οικοδομικών υλικών, μεγάλα φυτώρια όσο και σε πολυκαταστήματα με είδη κήπου θα βρείτε χαλίκι εδαφοκάλυψης σε διάφορους τύπους - αποχρώσεις και μπορείτε και να συνδυάσετε-αναμείξετε μεταξύ τους διαφορετικά χαλίκια σε μέγεθος-χρώμα ή κάποια πετρώματα αυτής της μορφής όπως ελαφρόπετρα, λάβα, μικρά βότσαλα κλπ.



ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΡΤΕΡΙΩΝ με ΧΑΛΙΚΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΡΤΕΡΙΩΝ με ΧΑΛΙΚΙ Reviewed by Unknown on 12:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.