5 Τρόποι ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ βάσης-σκελετού για ΣΤΕΦΑΝΙΑ

Είτε πρόκειται για συνθέσεις εποχιακές ...

(χριστούγεννα-πάσχα-καλοκαίρι κλπ) για στεφάνια λουλουδιών ή όποιας άλλης μορφής διακοσμητικά στεφάνια η βάση-σκελετός πάνω στον οποίο θα δημιουργηθούν έχει καθοριστική σημασία για την τελική μορφή και την καλαίσθητη όψη τους.

Ο βασικός διαχωρισμός ανάμεσα σταείδη βάσης-σκελετού για ένα διακοσμητικό στεφάνι και προκειμένου να επιλέξετε το καταλληλότερο και ταυτόχρονα πιο οικονομικό είναι εάν πρόκειται για βάση η οποία θα καλυφθεί πλήρως από τα επιμέρους διακοσμητικά στοιχεία του στεφανιού ή σε κάποια σημεία θα είναι εμφανής.
Το συνολικό βάρος επίσης που πρόκειται να δεχθεί η βάση αλλά και το πόσο γεμάτο και "πλούσιο" θέλετε ένα στεφάνι, είναι στοιχεία επίσης σημαντικά που πρέπει να υπολογιστούν αποφασίζοντας για το ποιος είναι ο καταλληλότερος σκελετός ανά περίπτωση και πως θα τον φτιάξετε με εύκολο τρόπο.
1.Με κλαδιά
Με λυγαριά,κληματόβεργες και όποιο άλλο είδος εύκαμπτων ξερών κλαδιών που θα "πλέξετε" μεταξύ τους και θα δέσετε στην άκρη με σκοινί ή λεπτό σύρμα, μπορείτε να δημιουργήσετε βάσεις για στεφάνια κάθε μορφής ενώ παρόμοιας μορφής σκελετούς θα βρείτε και έτοιμους σε καταστήματα με είδη για κατασκευές σε διάφορα μεγέθη.
Από τις πιο κατάλληλες επιλογές, εκτός των άλλων, για στεφάνια που τα πρόσθετα στοιχεία τους δεν πρόκειται να "κρύψουν" πλήρως τον σκελετό.
Το κυριότερο πλεονέκτημα αυτού του είδους βάσης για στεφάνια είναι ότι είναι "μόνιμες" μπορούν ναεπαναχρησιμοποιηθούν όσες φορές θέλετε και αλλάζονταςτα επιμέρους διακοσμητικά στοιχεία του στεφανιού να δημιουργήσετε ένα καινούργιο και εντελώς διαφορετικό, ενώ μπορούν και να βαφτούν με χρώμα σε σπρέϋ σε όποια απόχρωση προτιμάτε.

Το πάχος-όγκος ενός τέτοιου στεφανιού και αντίστοιχα εκείνα της βάσης μπορούν να διαμορφωθούν όπως ακριβώς εσείς τα θέλετε χρησιμοποιώντας περισσότερα ή λιγότερα κλαδιά.
Για στεφάνια με φρέσκα λουλούδια π.χ πρωτομαγιάτικα έναν παρόμοιο τύπο σκελετού μπορείτε να δημιουργήσετε και με φρέσκα εύκαμπτα κλαδιά-πρασινάδα κάθε είδους που θα "πλέξετε" σε κυκλική μορφή ή και σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε.


2.Με σύρμα

Με λεπτό ή πιο χοντρό σύρμα, ανάλογα με το συνολικό τελικό βάρος της σύνθεσης, ή ακόμη και ανοίγοντας μια απλή συρμάτινη κρεμάστρα σε κυκλικό ή όποιο άλλο σχήμα μπορείτε να δημιουργήσετε την βάση ενός στεφανιού πάνω στην οποία θα δέσετε κάθε είδους διακοσμητικά στοιχεία.

Τύπος βάσης για στεφάνια που απαιτεί ελάχιστο κόστος αλλά και κόπο για την κατασκευή της και ιδανική για στεφάνια που πρόκειται να διακοσμηθούν με "πλούσια" και μικρού βάρους στοιχεία.
Με τον ίδιο βασικό τρόπο αλλά ενώνοντας δύο ή και περισσότερες σειρές σύρμα μεταξύ τους θα δημιουργήσετε τον ιδανικό σκελετό-βάση για υφασμάτινα στεφάνια από κουρελάκι, λινάτσα κλπ.

3.Με αφρώδη σωλήνα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, εκτός από τον κανονικό αφρώδη σωλήνα κάλυψης σωληνώσεων που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη οικοδομής-εργαλεία κλπ. ακόμη κι ένα ...μακαρόνι κολύμβησης.
Δημιουργείτε τον κύκλο ή όποιο άλλο σχήμα χρησιμοποιώντας στις ενώσεις απλή κολλητική ταινία.

Στο εσωτερικό, για να διατηρεί το στεφάνι σταθερά το σχήμα του, ενισχύετε τον σκελετό με απλό σύρμα ή μια ανοιγμένη μεταλλική κρεμάστρα.

Είναι ένας πολύ πρακτικός τρόπος για να δημιουργήσετε πολύεύκολα στεφάνια σε οποιοδήποτε σχήμα, ιδανικός για κάθε τύπο στεφανιού που η βάση πρόκειται να καλυφθείεντελώς από λουλούδια, ύφασμα, χαρτί ή όποιο άλλο διακοσμητικό στοιχείο.

4.Με φελιζόλ
Εκτός από τις έτοιμες τέτοιες βάσεις που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη για κατασκευές, μπορείτε να δημιουργήσετε τον σκελετό στεφανιού από ένα απλό κομμάτι φελιζόλ χρησιμοποιώντας είτε διαβήτη είτε οποιοδήποτε κυκλικό αντικείμενο στο κατάλληλο μέγεθος-διάμετρο.

Ιδανικός τύπος βάσηςγια στεφάνια που πρόκειται να διακοσμηθούν με στοιχεία τα οποία θα κολληθούν και όχι θα δεθούν πάνω στον σκελετό, ενώ εάν η βάση πρόκειται να είναι εμφανής σε ορισμένα σημεία το φελιζόλ μπορεί να καλυφθεί με σκοινί, ύφασμα, κορδέλες, διακοσμητικό χαρτί κλπ.


Για κρεμαστά ή επιτραπέζιαστεφάνια με φρέσκα λουλούδια, σε ανθοπωλεία θα βρείτε το ειδικό φελιζόλ-σφουγγάρι ανθοδετικής, με ενσωματωμένο δοχείο νερού, πάνω στο οποίο θα "καρφώσετε" τα λουλούδια για να διατηρηθούν όπως ακριβώς και αν εάν τα είχατε τοποθετήσει σε βάζο με νερό.


5.Με χαρτόνι
Επίσης πολύ απλός και με μηδενικό κόστος τρόπος για να δημιουργήσετε την βάση ενός διακοσμητικού στεφανιού. Χρησιμοποιείστε χοντρό χαρτόνι ή κομμάτι από ένα χαρτόκουτο από το οποίο θα δημιουργήσετε τον κύκλο ή όποιο άλλο σχήμα στο μέγεθος και το φάρδος που χρειάζεται ανάλογα με το τύπο του στεφανιού. Αν δεν πρόκειται για στεφάνι με κολλημένα διακοσμητικά στοιχεία που θα καλύψουν πλήρως τον σκελετό "κρύψτε" το χαρτόνι τυλίγοντας με ύφασμα, σκοινί, χαρτί κλπ.

Όλες οι βάσεις για ένα διακοσμητικό στεφάνι, ακόμη και οι πολύ λεπτές φτιαγμένες π.χ από σύρμα,χαρτόνι, λεπτό φελιζόλ κλπ. μπορούν να αποκτήσουν τον όγκο που επιθυμείτε, με επίσης απλό τρόπο και μηδέν κόστος.
Θα χρειαστεί απλώς να τις ενισχύσετε-τυλίξετε με πλαστικές σακούλες που θα στερεώσετε με κολλητική ταινία και στην συνέχεια πριν την διακόσμηση του στεφανιού θα καλύψετε τον σκελετό με πρασινάδα, ύφασμα, κορδέλες, χαρτί κλπ. ανάλογα με τον τύπο της σύνθεσης που θέλετε να δημιουργήσετε.
5 Τρόποι ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ βάσης-σκελετού για ΣΤΕΦΑΝΙΑ 5 Τρόποι ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ βάσης-σκελετού για ΣΤΕΦΑΝΙΑ Reviewed by Unknown on 21:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.