Πως θα διακοσμήσετε σωστά ΜΠΟΥΦΕΔΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΟΝΣΟΛΕΣ

Ο τρόπος διάταξης των ...


αντικειμένων είτε συνολικά σε έναν χώρο είτε σε επιμέρους επιφάνειες επίπλων είναι αυτός που διαφοροποιεί την πραγματική διακόσμηση από την απλή τοποθέτηση αντικειμένων. Ανεξάρτητα από το είδος των αντικειμένων ή το διακοσμητικό στυλ που έχετε επιλέξει, ακολουθείστε την διακοσμητική ...θεωρία για το πως τοποθετήσετε πετυχημένα όλα όσα θέλετε σε μια επιφάνεια-έπιπλο για πετυχημένες διακοσμήσεις που πραγματικά θα αναδεικνύουν τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσετε.




"Διαιρέστε" την επιφάνεια του επίπλου σε τρία μέρη, δεξιά, αριστερά και κέντρο. Αυτές είναι οι περιοχές που θα πρέπει να τοποθετηθούν τα αντικείμενα επιλέγοντας ψηλότερα αντικείμενα για τις δύο πλαϊνές πλευρές και χαμηλότερα στο κέντρο, ειδικά αν στον τοίχο πίσω από το έπιπλο υπάρχει κάδρο, καθρέφτης κλπ και ανεξάρτητα αν θα επιλέξετε ένα ή περισσότερα αντικείμενα για κάθε περιοχή. Αυτή η οπτική "διαίρεση" και ομαδοποίηση των αντικειμένων είναι ο βασικός κανόνας, για πετυχημένες διακοσμήσεις είτε πρόκειται για αντικείμενα που θα τοποθετήσετε σε έναν μπουφέ, σε τραπέζια κονσόλες, την επιφάνεια του τζακιού, ένα μεγάλο επιτοίχιο ράφι κλπ.

Η απόλυτη συμμετρία, με δύο ίδια αντικείμενα, βάζα, λάμπες,κηροπήγια, κορνίζες κλπ. αριστερά-δεξιά είναι η πιο ενδεδειγμένη για κλασσικές διακοσμήσεις και αν ο τοίχος που ακουμπά το έπιπλο είναι ελεύθερος από κάδρα ένα ιδιαίτερα ψηλό και φαρδύ στο πάνω μέρος του αντικείμενο στο κέντρο, πχ ένα ψηλό βάζο με λουλούδια-κλαδιά, θα "γεμίσει" οπτικά και τον άδειο τοίχο.

Με λιγότερα και μεγαλύτερου μεγέθους αντικείμενα, ομαδοποιημένα δεξιά-αριστερά και στο κέντρο ενός επίπλου, θα κατορθώσετε πολύ ευκολότερα μια πετυχημένη διακόσμηση από ότι αν χρησιμοποιήσετε πολλά και μικρότερα.


Δύο ή τρεις αποχρώσεις, συμπεριλαμβανομένης εκείνης του επίπλου είναι αρκετές για να δημιουργήσουν ένα όμορφο οπτικά σύνολο, μην "φορτώνετε" ακόμη και ένα μεγάλων διαστάσεων έπιπλο με πολλά διαφορετικά χρώματα κάτι που τελικά έχει σαν αποτέλεσμα όλα τα αντικείμενα να "χάνονται" στο σύνολο και κανένα να μην ξεχωρίζει.


Ο τοίχος που ακουμπά το έπιπλο μπορεί να γίνει το κεντρικό μέρος της διακόσμησης στο συγκεκριμένο σημείο και όσο περισσότερο επιλέξετε να τον καλύψετε με κάδρα, μεγάλους καθρέφτες κλπ. τόσο περισσότερο μειώστε τον αριθμό των αντικειμένων που θα τοποθετήσετε στην επιφάνεια του επίπλου.

Σε έπιπλα που διαθέτουν και κάτω επιφάνεια, τοποθετείστε διακοσμητικά αντικείμενα με την ίδια διάταξη σε όλα τους τα επίπεδα δλδ αριστερά-δεξιά και στο κέντρο ή μόνο δεξιά-αριστερά, ανάλογα με το μέγεθος του επίπλου.

Πως θα διακοσμήσετε σωστά ΜΠΟΥΦΕΔΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΟΝΣΟΛΕΣ Πως θα διακοσμήσετε σωστά ΜΠΟΥΦΕΔΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΟΝΣΟΛΕΣ Reviewed by Unknown on 15:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.