Δυσοίωνο το μέλλον για τους αιχμάλωτους Έλληνες στρατιώτες - Στην Τουρκία τους εξισώνουν με τους πραξικοπηματίες

Την "ανεξάρτητη" τουρκική δικαιοσύνη επικαλούνται τώρα στην Άγκυρα.

Ολοένα και πληθαίνουν τα δυσοίωνα σημάδια για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτών που την 1η Μαρτίου συνελήφθησαν στις Καστανιές του Έβρου, πιθανότατα από μία καλά μελετημένη ενέργεια των Τούρκων κομάντος.

Μετά τον Ερντογάν, ήρθε η ώρα του πρωθυπουργού της γείτονος, Μπιναλί Γιλντιρίμ, να τοποθετηθεί επί του θέματος, αρνούμενος την αγωνιώδη στάση της Ελλάδας για τους δύο συλληφθέντες.

Μάλιστα ο ίδιος σε δηλώσεις του τόνισε πως αρμόδια είναι αποκλειστικά η τουρκική δικαιοσύνη, ενώ εκβίασε έμμεσα την Αθήνα για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κατεφυγαν από το 2016 για άσυλο στην χώρα μας.

«Γιατί (ο Αλέξης Τσίπρας) δεν αναφέρεται στο ζήτημα των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών; Αυτοί οι άνθρωποι πραγματοποίησαν ένα πραξικόπημα στην Τουρκία.

Σκότωσαν ανθρώπους και έβλαψαν τη χώρα. Τώρα δικάζονται αυτοί οι (Έλληνες) στρατιώτες. Το νομικό σύστημα της χώρας θα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαστική διαδικασία».

Η συχνότητα με την οποία η Τουρκία εντέχνως εξισώνει τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη με τους πραξικοπηματίες, είναι ενδεικτικός των προθέσεών τους, όσο αφορά κυρίως την μεταχείρισή τους.

Κανείς σώφρων -ούτε καν στο Μαξίμου- δεν μπορεί να πιστέψει πως η...ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη θα έχει μία θετική απόφαση για τους δύο Έλληνες στρατιώτες.

Κρατούνται επί σχεδόν 40 μέρες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, χωρίς ακόμη να τους έχουν απαγγελθεί καν κατηγορίες!!

Μπορεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο να...αποφεύγουν τους όρους "όμηροι και αιχμάλωτοι", ωστόσο η αλήθεια είναι μία στην προκειμένη περίπτωση και εξαιρετικά άβολη για την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Θυμίζουμε πως από τις πρώτες κιόλας μέρες της σύλληψης των δύο Ελλήνων, μέχρι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωνε πως η υπόθεση θα τελειώσει με την...άμεση και συνοπτική απελευθέρωση των στρατιωτών.

40 σχεδόν μέρες μετά, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ακόμη και εκείνο της ποινής των 15 ετών (!!) από την τουρκική δικαιοσύνη.

Το χειρότερο όμως είναι πως με αυτήν την υπόθεση δημιουργείται ένα είδος "δεδικασμένου" για την Τουρκία, η οποία ακόμη ψάχνει τα όρια της Ελλάδος.



ΠΗΓΗ
Δυσοίωνο το μέλλον για τους αιχμάλωτους Έλληνες στρατιώτες - Στην Τουρκία τους εξισώνουν με τους πραξικοπηματίες Δυσοίωνο το μέλλον για τους αιχμάλωτους Έλληνες στρατιώτες - Στην Τουρκία τους εξισώνουν με τους πραξικοπηματίες Reviewed by Unknown on 23:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.