Κεντρική Κίνα: Ανακαλύφθηκε αρχαίος ναός με το σχήμα της Μεγάλης Άρκτου

Ο Κόσμος της προϊστορικής αρχαιότητας αποκαλύπτει τα μυστικά του: 

Κεντρική Κίνα: Ανακαλύφθηκε αρχαίος ναός με το σχήμα της Μεγάλης Άρκτου

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην επαρχία Henan στην Κεντρική Κίνα ερείπια ηλικίας 5.000 ετών, τα οποία πιστεύεται ότι ανήκουν σε ένα ναό που είχε ως σχήμα τον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου.

Η ανασκαφή στα ερείπια της περιοχής Qingtai στην πόλη Xingyang θεωρείται ως μία από τις 5 καλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην επαρχία, κατά το έτος 2017.

Ο Wei Quingli, ερευνητής του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Zhengzhou περιέγραψε ότι βρέθηκαν, στην ανατολική πλευρά, 9 κεραμικά δοχεία που έχουν το σχήμα της Μεγάλης Άρκτου και ένας κυκλικός βωμός θυσιών.

Στην αρχαία Κίνα η Μεγάλη Άρκτος αποτελείτο από 7 "ορατούς" αστερισμούς και δύο "αόρατους" που πιθανότατα είχαν ομοιότητα με τα αστρονομικά αντικείμενα που ταξινόμησε ο Γάλλος αστρονόμος Messier, το 1774 .

Γύρω από το βωμό βρέθηκαν, ένας ανθρώπινος σκελετός που έφερε σημάδια μη φυσιολογικού θανάτου και 3 τεφροδόχοι.

Ο Wei Quingli δήλωσε:"η ανακάλυψη δείχνει ότι οι άνθρωποι που έζησαν στην περιοχή είχαν αστρονομικές γνώσεις και είχαν καθιερώσει ένα τελετουργικό τυπικό που σχετιζόταν με την Μεγάλη Άρκτο." Επίσης, είπε:"μετά την ανασκαφή 189 τάφων διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν συνήθως ξύλινα φέρετρα και τύλιγαν τις σορούς πριν την ταφή."

Τα ερείπια της περιοχής του Qingtai είναι δείγματα της νεολιθικής κουλτούρας Yǎngsháo (5000-3000 π.Χ.) καθώς βρέθηκαν πλινθόκτιστες οικίες οι οποίες είναι από τις πιο αρχαίες που έχουν βρεθεί στην Κεντρική Κίνα, γεγονός που δείχνει ότι οι προϊστορικοί άνθρωποι είχαν αρχίσει να χρησιμοποιούν κατασκευαστικά υλικά.

Απόδοση από τα ισπανικά: Α.Χ.
ΠΗΓΗ
Κεντρική Κίνα: Ανακαλύφθηκε αρχαίος ναός με το σχήμα της Μεγάλης Άρκτου Κεντρική Κίνα: Ανακαλύφθηκε αρχαίος ναός με το σχήμα της Μεγάλης Άρκτου Reviewed by Unknown on 00:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.