Αμερικανική βοήθεια για τις τουρκικές προκλήσεις και τη φυλάκιση των στρατιωτικών

Φτάνει την ...

επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδιος για θέματα ΝΑΤΟ και Ευρώπης, Τόμας Γκόφους.

Ο κ. Γκόφους θα έχει σημαντικές συνομιλίες με την ελληνική πολιτική ηγεσία. Μεταξύ αυτών οι σχέσεις της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του in.gr και του Νίκου Χασαπόπουλου, η ελληνική κυβέρνηση θα θέσει στον Γκόφους και την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Ο Τόμας Γκόφους έρχεται στη χώρα μας κατόπιν εντολής του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιου για θέματα Ευρώπης και Εργασίας, Γουές Μίτσελ ο οποίος ήταν πριν λίγο καιρό στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη αυτή έχει βαρύνουσα σημασία καθώς θα τεθεί επίσης το θέμα της μεταφοράς μέρους της βάσης που χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.
Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να σηματοδοτήσει σοβαρές διπλωματικές εξελίξεις δεδομένου ότι οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας είναι σε πολύ κακό επίπεδο και η Ουάσιγκτον επιθυμεί να αναβαθμίσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις, ειδικά στην περίπτωση των δύο ελλήνων φυλακισμένων να δημιουργηθούν ελπίδες ότι μπορεί να υπάρξει αμερικανική πίεση για να απελευθερωθούν.
Αμερικανική βοήθεια για τις τουρκικές προκλήσεις και τη φυλάκιση των στρατιωτικών Αμερικανική βοήθεια για τις τουρκικές προκλήσεις και τη φυλάκιση των στρατιωτικών Reviewed by Unknown on 17:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.