ΦΩΤΟ: Πως η Κρήτη μπαίνει στον χορό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία

Πρόκειται σίγουρα για μία επικίνδυνη εξέλιξη.

Μπορεί η Λευκωσία να αρνήθηκε σήμερα οποιαδήποτε εμπλοκή στις πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, ωστόσο στην Κρήτη τα πράγματα δεν φαίνεται να εξελίσσονται κατ'αυτόν τον τρόπο.

Ο λόγος για την παρουσία δύο κατασκοπευτικών αεροσκαφών της αμερικάνικης αεροπορίας στο ελληνικό νησί, τα οποία και είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν τις επομενες μέρες για την «ανίχνευση δυτικών στόχων» πάνω από τη Συρία.

Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, λίγες ώρες αφότου η Μόσχα ξεκάθαρα ανέφερε πως θα βάλει στο στόχαστρο και την προέλευση των δυτικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρεσβευτής στον Λίβανο Αλεξάντερ Ζασίπκιν δήλωσε:

«Θα καταρριφθούν οποιοιδήποτε αμερικανικοί πύραυλοι ριφθούν στην Συρία. Θα βρεθούν στο στόχαστρο επίσης τα σημεία προέλευσής τους».

Το ίδιο ενδεχομένως να ισχύει και για τις στρατιωτικές βάσεις , οι οποίες θα λειτουργούν ως "ορμητήρια" για τα δυτικά πολεμικά αεροσκάφη, σε μία γενικευμένη επίθεση στην Συρία.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ από το e-kriti, τις τελευταίες ώρες, δύο αμερικανικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου, όπου το ένα εξ αυτών, το MC-12S EMARSS έφερε πολιτικό νηολόγιο, το δεύτερο όμως, ένα MC-12W Liberty είχε πλήρη διακριτικά της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα αεροσκάφη, έχουν χρησιμοποιηθεί σε αποστολές, στο πλαίσιο των μεγάλων αεροπορικών επιχειρήσεων Enduring Freedom (OEF) και Enduring Iraqi Freedom (OIF), σε Αφγανιστάν και Ιράκ αντίστοιχα. Επίσης, αεροπλάνα αυτού του τύπου έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις μικρότερης κλίμακας των ΗΠΑ στην Αφρική, αλλά και στην Λατινική Αμερική.

Για του λόγου το αληθές:





ΠΗΓΗ
ΦΩΤΟ: Πως η Κρήτη μπαίνει στον χορό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία ΦΩΤΟ: Πως η Κρήτη μπαίνει στον χορό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία Reviewed by Unknown on 15:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.