Επιστήμονες Ανακάλυψαν Νέο Όργανο στο Ανθρώπινο Σώμα που Κρατάει το Κλειδί της Εξάπλωσης των Ασθενειών και του Καρκίνου


Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Επιστήμονες Ανακάλυψαν νέο Όργανο στο Ανθρώπινο Σώμα
που Κρατάει το Κλειδί της... Εξάπλωσης των Ασθενειών και του Καρκίνου

Μία εκπληκτική ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες. Παρατήρησαν την ύπαρξη ενός επιπλέον οργάνου στο ανθρώπινο σώμα, το οποίο βρισκόταν πάντα μπροστά στα μάτια τους, αλλά
το πρόσεξαν για πρώτη φορά. Βρίσκεται κάτω από το δέρμα μας. Η κατανόησή του μπορεί τελικά να βοηθήσει στη θεραπεία των ασθενειών.

Είναι κρυμμένο ακριβώς κάτω από το δέρμα και μπορεί να είναι ένα νέο όργανο που μόλις εντοπίστηκε για πρώτη φορά, λέει μια ομάδα επιστημόνων.

Σύμφωνα με το National Geographic, σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports, ερευνητές από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης λένε ότι έχουν βρει ένα νέο όργανο που ονομάζουν «interstitium» δηλαδή «ενδιάμεσο».

Είναι σχεδόν παντού – ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, γύρω από τις αρτηρίες και τις φλέβες, καλύπτοντας τον ινώδη ιστό ανάμεσα στους μυς και καλύπτοντας τις πεπτικές μας οδούς, τους πνεύμονες και το ουροποιητικό σύστημα.

Μοιάζει με ένα πλέγμα. Το «ενδιάμεσο» είναι ένα στρώμα διαμερισμάτων γεμισμένα με υγρά κολλαγόνου και μια εύκαμπτη πρωτεΐνη που ονομάζεται ελαστίνη. Προηγουμένως, οι επιστήμονες πίστευαν ότι το στρώμα ήταν απλά ένας πυκνός συνδετικός ιστός.

Το όργανο δεν φαινόταν με γυμνό μάτι και οι επιστήμονες λένε ότι ως τώρα δεν το διέκριναν εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο μελετούσαν τον ιστό. Πριν τοποθετηθούν κάτω από μικροσκόπιο, τα δείγματα υποβάλλονταν σε τεμαχισμό και επεξεργάζονταν με χημικές ουσίες που επέτρεπαν στους ερευνητές να αναγνωρίζουν τα βασικά συστατικά πιο εύκολα. Ενώ η διαδικασία είναι χρήσιμη για τον πιο εύκολο εντοπισμό των λεπτομερειών, ωστόσο αποστράγγιζε το υγρό από το δείγμα.

Χωρίς το υγρό τους, τα διαμερίσματα κατέρρεαν, όπως ένα κτίριο που χωρίς δάπεδα θα ισοπεδωνόταν σαν τηγανίτα.

Αλλά ποια είναι ουσιαστικά η ανακάλυψη που έκαναν οι επιστήμονες;

Σύμφωνα με τον Neil Theise, καθηγητή στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και πρωτουργό της μελέτης, το «ενδιάμεσο» είναι μια πηγή λεμφαδένων, ένα υγρό που κινείται μέσα από το λεμφικό σύστημα του σώματος και υποστηρίζει την ανοσία. Λέει ότι η γνώση του τρόπου διάδοσης των ασθενειών μέσω αυτού του μέρους του σώματος θα μπορούσε να βοηθήσει τους ερευνητές να καταλάβουν καλύτερα πώς εξαπλώνεται ο καρκίνος.

«Μπορούμε να εντοπίσουμε [νόσους] νωρίτερα, με δειγματοληψία υγρού από το χώρο αυτόν; Μπορούμε να υπολογίσουμε μηχανισμούς για να σταματήσουμε την εξάπλωση;» αναρωτιέται.

Η Jennifer Munson που είναι μηχανικός βιοϊατρικής στην Virginia Tech, αν και δεν συμμετείχε στη μελέτη, αναφέρει ότι τα συμπέρασμα των εξετάσεων είναι πολλά υποσχόμενα.

Βέβαια, ακόμα φαίνεται πως είναι νωρίς και υπάρχει μία σκεπτικιστική προσέγγιση, αλλά σίγουρα το μέλλον φαίνεται αισιόδοξο.

«Πάντα θα υπάρχουν πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ πριν και που δεν γνωρίζαμε (ότι υπάρχουν)», είπε η Jennifer Munson και πρόσθεσε: «Τρομάζω στο γεγονός ότι η φύση είναι πιο περίπλοκη από ό, τι επιτρέπουμε στον εαυτό μας να σκεφτεί».

diadrastika.com
Επιστήμονες Ανακάλυψαν Νέο Όργανο στο Ανθρώπινο Σώμα που Κρατάει το Κλειδί της Εξάπλωσης των Ασθενειών και του Καρκίνου Επιστήμονες Ανακάλυψαν Νέο Όργανο στο Ανθρώπινο Σώμα που Κρατάει το Κλειδί της Εξάπλωσης των Ασθενειών και του Καρκίνου Reviewed by olablogs on 11:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.