Οι ψαράδες δεν μπορούν να πουν ψέματα: Αυτά συμβαίνουν τώρα στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ-ΧΑΡΤΕΣ)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Για δεύτερο 24ωρο, μετά ...

και τις δηλώσεις του υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας ότι τα Ίμια είναι τουρκικά, η προσέγγιση στη βραχονησίδα από πλωτά μέσα είναι αδύνατη!!!

Οι ψαράδες στην περιοχή αντιμετωπίζουν δυσκολίες τουλάχιστον τους τελευταίους 5 μήνες.

«Στα Ίμια δεν πάει ούτε τουρκικό σκάφος ούτε ελληνικό. Είναι σαν ουδέτερο νησί, Αυτή η κατάσταση επικρατεί», λέει ψαράς στο κανάλι Epsilon Tv.

Ουδέτερο έδαφος λοιπόν τα Ίμια. Πρώτα πήρε την σημαία ο αέρας και τώρα συμβαίνουν όλα αυτά. Έχουν υποχωρήσει τα τουρκικά (βέβαια κατά καιρούς περικυκλώνουν τα Ίμια) αλλά και τα ελληνικά πλοία. Μόνο που τα ελληνικά πλοία υποχώρησαν από δικό τους έδαφος.

Τα Ίμια δεν προσεγγίζονται ούτε και από το λιμάνι της Λέρου. Άραγε αυτό επιδιώκεται να γίνει και με τους Φούρνους Ικαρίας, όπου το Κράτος μας ενοχλείται από όσους αναρτούν την ελληνική σημαία; Υπάρχει κάποια συνεννόηση με την άλλη πλευρά;

Οι ψαράδες της Καλύμνου και της Λέρου είναι αποκλεισμένοι από την περιοχή εδώ και αρκετό καιρό. Δεν μπορούν να ψαρέψουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Άρα αυτό που συμβαίνει είναι πως παγιώνεται η τουρκική θέση για «γκριζάρισμα» του Αιγαίου. Αυτό σημαίνει «ουδέτερο έδαφος», όπως αναφέρει ο ψαράς στο παρακάτω βίντεο.



Οι ψαράδες, στην καθημερινή μάχη για το μεροκάματο έχουν να αντιμετωπίσουν και την τουρκική προκλητικότητα που πολλές φορές βάζει σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους την ζωή.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ψαράδες, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, ούτε στα τρία μίλια από τα Ίμια δεν μπορούν να πλησιάσουν. Οι οδηγίες μάλιστα που έχουν από το λιμενικό είναι να προσπαθούν να ψαρεύουν σε μια νοητή ευθεία γραμμή μεταξύ Καλόλιμνου και Ψερίμου, ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστα περιστατικά με την τουρκική ακτοφυλακή!!!

«Στις 18 νησίδες που αμφισβητούνται τώρα είναι και οι Φούρνοι είναι και η Ψέριμος, μήπως θα πρέπει να κατεβάσουν τις ελληνικές σημαίες από το Δημαρχείο , από τα σπίτια τους οι κάτοικοι επειδή ενοχλείται η Τουρκία», ανατωτιούνται οι κάτοικοι και όλοι οι Έλληνες.

Ιδού τουρκικός χάρτη του 1994 στον οποίο βραχονησίδες όπως τα Ίμια αναφέρονται με ελληνικά ονόματα, πριν τον αλλοιώσουν οι Τούρκοι τρία χρόνια μετά:




Οι χάρτες όμως και οι συμφωνίες αλλάζουν, βάσει ιστορικής εμπειρίας. Και όποιος δεν επαγρυπνεί, χάνει αυτά που θεωρούσε δεδομένα.

Είναι προφανές πως οι Τούρκοι «καταπίνουν» «γουλιά-γουλιά» το Αιγαίο. Η ανεπίσημη «ουδετερότητα» των Ιμίων, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των ψαράδων, επιδιώκεται να απλωθεί σε όλα τα νησιά που αμφισβητούν οι Τούρκοι, την ώρα που ύποπτα κρίνονται απόψεις πολιτικών και όχι μόνο, ότι δηλαδή το να υψώνει κάποιος την ελληνική σημαία σε αμφισβητούμενες βραχονησίδες είναι «ντροπιαστικό« και «προκλητικό».

Σκεφτείτε ποιόν ευνοεί αυτή η στάση; Την αλήθεια ή την… «ουδετερότητα»;



ΠΗΓΗ


Οι ψαράδες δεν μπορούν να πουν ψέματα: Αυτά συμβαίνουν τώρα στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ-ΧΑΡΤΕΣ) Οι ψαράδες δεν μπορούν να πουν ψέματα: Αυτά συμβαίνουν τώρα στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ-ΧΑΡΤΕΣ) Reviewed by Unknown on 00:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.