Το πιο μαγευτικό πλατανόδασος της Ελλάδας σε ένα ασύγκριτης ομορφιάς χωριό [εικόνες]

Με υψόμετρο 697 μέτρα ...


και χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το πανέμορφο πλατανοδάσος των πηγών του Αροάνιου ποταμού, το Πλανητέρο είναι γνωστό για τους πολλούς νερόμυλους και τα ιχθυοτροφεία που διαθέτει.

Αν και λένε ότι κάθε εποχή είναι όμορφη στο Πλανητέρο, το καλοκαίρι και το Φθινόπωρο, το χωριό έχει ένα χρώμα αλλιώτικο. Το απίστευτο δάσος με τα υπεραινώβια πλατάνια (σε κάποια παλιά η διάμετρος του κορμού φτάνει τα 4 μέτρα), οι νεροτριβές -η μια από τις οποίες ακόμα λειτουργεί -και οι πηγές του Αροάνιου ποταμού με τα νερά που αναβλύζουν μέσα από τα βράχια κάνουν το Πλανητέρο αγαπημένο προορισμό ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή.

Στο Πλανητέρο υπάρχουν ταβέρνες που λειτουργούν γύρω από τις πηγές. Σε αυτές τις ταβέρνες θα φάτε κυρίως πέστροφα. Ψητή, τηγανιτή, ή σοταρισμένη με φρέσκο βούτυρο και αμύγδαλα (συγκλονιστική γεύση), δεν υπάρχει περίπτωση, να μην χαμογελάσετε από ευχαρίστηση. Μάλιστα δύο από τις ταβέρνες διαθέτουν δικά τους ιχθυοτροφεία, όπου μπορείτε να δείτε και πώς γίνεται η αλίευση του ψαριού.
Το πιο μαγευτικό πλατανόδασος της Ελλάδας σε ένα ασύγκριτης ομορφιάς χωριό [εικόνες] Το πιο μαγευτικό πλατανόδασος της Ελλάδας σε ένα ασύγκριτης ομορφιάς χωριό [εικόνες] Reviewed by Unknown on 16:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.