Κρυώνετε διαρκώς; Tα πιθανά προβλήματα υγείας που πρέπει να προσέξετε

Ψάχνετε μονίμως για ένα πουλόβερ, ακόμη και τις μέρες που έχει καλό καιρό; 


Νιώθετε κρύα τα πόδια και τα χέρια σας και δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το καλοριφέρ και το πάπλωμα; Δεν ευθύνονται μόνο οι χαμηλές θερμοκρασίες για τις μόνιμες κρυάδες σας.

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν 12 ιατρικούς λόγους που εξηγούν την κατάσταση.

Έλλειψη σιδήρου: Εάν τα χέρια και τα πόδια σας είναι πάντα κρύα, μπορεί να έχετε αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια χρειάζονται σίδηρο για να μεταφέρουν οξυγόνο στο αίμα και τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου επηρεάζουν την κυκλοφορία του αίματος. Το σώμα λειτουργεί έξυπνα, τροφοδοτώντας με αίμα πρώτα τα ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά και ο εγκέφαλος, με αποτέλεσμα τα άκρα να μένουν κρύα. Βάλτε στη διατροφή σας κρέας, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και όσπρια, τα οποία πρέπει να συνδυάζετε με βιταμίνη C για μέγιστη απορρόφηση.

Έλλειψη βιταμίνης B12: Η έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης προκαλεί κρυάδες, μούδιασμα και ατονία. Πλούσια σε Β12 είναι τα προϊόντα ζωικής προέλευσης και ειδικά τα αυγά, το γιαούρτι και το τυρί.

Πρόβλημα στο θυρεοειδή: Όταν ο θυρεοειδής δεν παράγει αρκετές ορμόνες για να ρυθμίζει τον μεταβολισμό, είναι πιθανό να αισθάνεστε κρύο. Άλλα συμπτώματα προβλημάτων του θυρεοειδούς είναι η απώλεια μαλλιών και η δυσκοιλιότητα. Αν έχετε ανάλογα συμπτώματα συμβουλευτείτε γιατρό.

Χαμηλό σωματικό βάρος: Το πολύ χαμηλό σωματικό βάρος προκαλεί κρυάδες για δύο λόγους: το λίπος λειτουργεί ως μόνωση για το σώμα, όταν λοιπόν δεν υπάρχει, το σώμα δεν συγκρατεί τη θερμότητα. Επιπλέον, η μείωση των θερμίδων επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας και το σώμα δεν έχει ενέργεια για να ζεσταθεί.

Έλλειψη ύπνου: Η χρόνια κόπωση και η αϋπνία μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό, προκαλώντας κρυάδες στη διάρκεια της μέρας. Η θερμοκρασία του σώματος αυξομειώνεται στη διάρκεια της νύχτας και το σώμα συνηθίζει σε αυτόν τον κύκλο. Εάν κοιμάστε αργότερα από το συνηθισμένο, η βασική θερμοκρασία σώματος μπορεί να πέσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αφυδάτωση: Όταν το σώμα δεν έχει αρκετό νερό, δεν γίνεται καλή κυκλοφορία του αίματος. Το νερό βοηθά στη διατήρηση της θερμότητας και ένας αφυδατωμένος οργανισμός μπορεί να έχει χαμηλή θερμοκρασία.

Επιπλοκές διαβήτη: Οι διαβητικοί αναπτύσσουν περιφερική νευροπάθεια, η οποία καταστρέφει τα νεύρα που είναι υπεύθυνα για τις αισθήσεις. Το αποτέλεσμα είναι να μην μεταδίδονται σωστά οι ερεθισμοί από το σώμα προς τον εγκέφαλο.

Δεν τρώτε αρκετά λιπαρά: Ο λόγος που θέλουμε να τρώμε λιπαρές τροφές τον χειμώνα είναι ότι τα λιπαρά μας βοηθούν να αισθανόμαστε πιο ζεστοί. Οι δίαιτες που δεν περιέχουν λιπαρά μπορεί να προκαλέσουν κρυάδες.

Σύνδρομο Raynaud: Το φαινόμενο Raynaud, προκαλεί μια προσωρινή σύσπαση των πολύ μικρών αρτηριών των άκρων (δάκτυλα χεριών, ποδιών, μύτη, αυτιά). Τα επεισόδια εμφανίζονται πιο συχνά στα δάκτυλα των χεριών και ξεκινούν μετά από έκθεση στο κρύο ή κάποια δυνατή συγκίνηση. Το χρώμα των δακτύλων που προσβάλλονται αλλάζει ανάλογα με τη φάση του σπασμού των αγγείων: λευκό στην αρχική φάση του σπασμού, κυανό όταν ξεκινάει η λύση του και στο τέλος κατά την διαστολή των αγγείων κόκκινο. Η διάρκεια του επεισοδίου μπορεί να είναι από λίγα λεπτά έως ώρες. Εκτός από την αλλαγή του χρώματος, τα επεισόδια μπορεί να συνοδεύονται από πόνο.

Κακή κυκλοφορία: Εάν τα άκρα σας είναι κρύα αλλά αυτό δεν οφείλεται σε κάποια χρόνια πάθηση, μπορεί να μην γίνεται καλή κυκλοφορία του αίματος. Η τακτική άσκηση και ο βελονισμός μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρείτε ζεστά τα άκρα σας.

Χαμηλή μυϊκή μάζα: Η μυϊκή μάζα παράγει θερμότητα, διατηρώντας το υπόλοιπο σώμα σας ζεστό. Η σωματική δραστηριότητα βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Είστε γυναίκα: Παρότι η θερμοκρασία του σώματος των γυναικών τείνει να είναι υψηλότερη από αυτή των ανδρών, τα χέρια τους είναι ψυχρότερα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Γιούτα.
Κρυώνετε διαρκώς; Tα πιθανά προβλήματα υγείας που πρέπει να προσέξετε Κρυώνετε διαρκώς; Tα πιθανά προβλήματα υγείας που πρέπει να προσέξετε Reviewed by Unknown on 11:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.