ΠΑΡΑΞΕΝΑ: Παράτησε το πανεπιστήμιο για να αξιολογεί σκύλους στο Twitter – Kαι τώρα βγάζει 10.000 ευρώ το μήνα!

«Ααααα, τι γλυκό σκυλάκι!»

Ο Ματ Νέλσον έχει μετατρέψει αυτή την αντίδραση σε επιχειρηματικό μοντέλο. Ο ηλικίας 21 ετών Αμερικανός φοιτητής διέκοψε τις σπουδές του για να αξιολογεί σκύλους στο Twitter. Μια δουλειά εξαιρετικά προσοδοφόρα, αφού του αποφέρει έως και 10.000 ευρώ το μήνα.
Όταν αφηγείται πώς σκέφθηκε να δημιουργήσει το λογαριασμό @dog_rates στο Twitter, δυσκολεύεται κανείς να τον πιστέψει. Πέρασαν κάπου δυόμιση χρόνια από τις 15 Νοεμβρίου του 2015, όταν ο Ματ ανήρτησε την πρώτη φωτογραφία σκύλου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενός μονόφθαλμου ιρλανδέζικου σέτερ ενός φίλου του στο γκολφ, που είχε κουλουριαστεί απέναντί του στην καφετέρια του Πανεπιστημίου Campbell της Βόρειας Καρολίνα. Την επόμενη μέρα είχε 3.000 ακολούθους, που συγκινήθηκαν προφανώς από την λεζάντα του Ματ: «Έχασε ένα μάτι στο Βιετνάμ. Είμαι φανατικός οπαδός του. Κοίτα πώς ξαπλώνει στα σκαλοπάτια. Οκτώ στους δέκα θα τον χάιδευαν».
Η επιτυχία χτύπησε την πόρτα του νεαρού φοιτητή κι έκτοτε άρχισε να αναρτά ολοένα και περισσότερες φωτογραφίες σκύλων, που του έστελναν οι ακόλουθοί του. Η αλήθεια είναι ότι ο Ματ είχε σχεδιάσει από καιρό την επιτυχία του. Είχε δει τι ανταπόκριση είχαν ανάλογες ιδέες σε άλλους λογαριασμούς, πόσο αρέσει στους ανθρώπους να βλέπουν φωτογραφίες με χαριτωμένα τετράποδα και σκέφθηκε ότι θα μπορούσε να συνδυάσει αμφότερα με χιουμοριστικές λεζάντες.
Αλλά η επιτυχία στο Διαδίκτυο είναι εφήμερη και μόνον εκείνοι που επενδύουν χρόνο και προσωπικό κόπο στις ιδέες τους επιβιώνουν. Κι αυτό έκανε κι ο Ματ, αφιερώνοντας σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του στο να αναρτά και να σχολιάζει με χιούμορ φωτογραφίες σκύλων -έως και 18 φορές τη μέρα-.
Μέσα σε ένα μήνα είχε 55.000 ακολούθους! «Είναι κάτι που μου “τρώει” κάθε διαθέσιμο λεπτό», είχε πει τότε στο New York Magazine, ένα από τα πρώτα ΜΜΕ της πατρίδας του που του έκανε αφιέρωμα. Οι φίλοι του του άρπαζαν στα πάρτι το κινητό του, ώστε να κάνει για τουλάχιστον δύο ώρες διάλειμμα από το Twitter. Αλλά τον υπόλοιπο χρόνο του τον διέθετε εκεί με αποτέλεσμα την άνοιξη του 2016 να παρατήσει τις σπουδές Golf Course Management στο Πανεπιστήμιο Campbell, αφού είχε μείνει πίσω στα μαθήματα κι είχε ξεμείνει από ρευστό.
«Τότε κατάλαβα ότι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να χρησιμοποιήσω αυτή μου τη δραστηριότητα για να βγάλω χρήματα», είπε ο Ματ στο Time Money. Έψαξε λοιπόν σε μηχανές αναζήτησης του Διαδικτύου για βοηθούς, και έπεσε πάνω στον διαχειριστή Social Media Τζον Ρίτσι, ο οποίος θα τον βοηθούσε να πουλήσει το @dog_rates και να βγάλει ίσως μερικές χιλιάδες δολάρια, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του.

Αλλά ο Ρίτσι τον έπεισε να μην το κάνει. Ανέλαβε μάλιστα τη διαχείριση των εκατοντάδων φωτογραφιών σκύλων που του έστελναν οι ακόλουθοί του – έχουν φθάσει τα 6,43 εκατομμύρια στο μεταξύ- και επέλεγε τις χαρακτηριστικότερες για τον Ματ, ο οποίος αναρτά έκτοτε μόνον δύο ημερησίως -στις 12 το μεσημέρι και στις οκτώ το βράδυ.
Ο φοιτητής επέστρεψε στο πατρικό του στη Βιρτζίνια και μέσα σ’ ένα χρόνο έστησε ένα διαδικτυακό κατάστημα, απ’ όπου μπορούν οι ακόλουθοί του να αγοράζουν t-shirt και πουλόβερ με επιγραφές του τύπου «μου λείπει ο σκύλος μου». Έγραψε ένα βιβλίο για τον λογαριασμό του στο Twitter, εγκαινίασε μια εφαρμογή για κινητά, το παιχνίδι “Good Dogs!”, όπου οι παίκτες καλούνται να οδηγήσουν έναν σκύλο που τρέχει μέσα σε μια πόλη και προσέλαβε και δύο βοηθούς για τη διαχείριση του online-shop του, που είναι και η κύρια πηγή των εισοδημάτων του. Πόσα ακριβώς βγάζει το μήνα δεν το αποκαλύπτει, λέει μόνον ότι πρόκειται για έναν «χαμηλό πενταψήφιο αριθμό», άρα τουλάχιστον 10.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή πάνω από 120.000 ετησίως!
Τα σχέδιά του για το μέλλον είναι μάλλον ασαφή. Πειραματίζεται μ’ έναν δεύτερο λογαριασμό στο Twitter με την επωνυμία @dog_feelings, σκέφτεται να κλείσει συμφωνίες με χορηγούς κ.α. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλει να επιστρέψει στα πανεπιστημιακά θρανία. «Κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει να αγαπά τους σκύλους στο προσεχές διάστημα», λέει. «Ως εκ τούτου, η δουλειά μου είναι αρκετά ασφαλής»...

Πηγή: iefimerida.gr </span>

Let's block ads! (Why?)


ΠΗΓΗ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ: Παράτησε το πανεπιστήμιο για να αξιολογεί σκύλους στο Twitter – Kαι τώρα βγάζει 10.000 ευρώ το μήνα! ΠΑΡΑΞΕΝΑ: Παράτησε το πανεπιστήμιο για να αξιολογεί σκύλους στο Twitter – Kαι τώρα βγάζει 10.000 ευρώ το μήνα! Reviewed by olablogs on 10:50 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.