Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας. Ισχύει σε περιπτώσεις άρσης ακινησίας…

Σε ισχύ τέθηκαν ...

τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Χρήση των μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας μπορούν να κάνουν περίπου 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους για να γλιτώσουν από τα «τσουχτερά» τεκμήρια διαβίωσης αλλά και από το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης αν το όχημά τους κινείται από κινητήρα με κυβισμό από 1.929 κ.εκ. και άνω και δεν έχει κλείσει 10 χρόνια από τη στιγμή που πρωτοκυκλοφόρησε στην ΕΕ.

Το κόστος των μηνιαίων Τελών Κυκλοφορίας

α) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας,

β) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας,

γ) για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31.12.2017 συν 2/12 ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Παράλληλα οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να γνωρίζουν πως υπάρχει χρέωση ολόκληρου του μήνα που γίνεται η άρση ακινησίας ανεξάρτητα αν γίνεται στην αρχή ή στο τέλος του μήνα.

Παράδειγμα

Επιβατικό με ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας 120 ευρώ που ο ιδιοκτήτης του πραγματοποιήσει άρση ακινησίας στις 20 Ιουνίου για ένα μήνα θα πληρώσει 20 ευρώ, για ένα τρίμηνο 40 ευρώ ενώ αν επιλέξει την άρση ακινησίας για το υπόλοιπο του έτους θα πληρώσει 90 ευρώ.

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν επιστρέψει τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία την ημερομηνία που λήγει η προθεσμία τότε επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του ποσού των Τελών Κυκλοφορίας.

Πότε πληρώνει κανείς ολόκληρο το ποσό των Τελών Κυκλοφορίας

Αν κάποιος ιδιοκτήτης οχήματος έχει πραγματοποιήσει άρση ακινησίας για ένα τρίμηνο και μέσα σε αυτό το διάστημα βρεθεί κάποιος αγοραστής εντός ή εκτός συνόρων τότε για να γίνει η μεταβίβαση ή εξαγωγή θα πρέπει να καταβληθούν και το υπόλοιπο ποσό των Τελών Κυκλοφορίας.

Δηλαδή αν το κόστος των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας ανέρχεται σε 90 ευρώ και ο κάτοχός του πραγματοποιήσει άρση ακινησίας για ένα τρίμηνο καταβάλλοντας 30 ευρώ αλλά βρεθεί κάποιος να αγοράσει το όχημα εντός ή εκτός συνόρων τότε για να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση ή εξαγωγή θα πρέπει να καταβληθούν επιπλέον 60 ευρώ.
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας. Ισχύει σε περιπτώσεις άρσης ακινησίας… Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας. Ισχύει σε περιπτώσεις άρσης ακινησίας… Reviewed by Unknown on 01:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.