Πώς θα γλιτώσετε το ακίνητό σας από τον πλειστηριασμό, μέσω του Ν. Κατσέλη…

Τη στιγμή που ...

μελετούνται αλλαγές για να κλείσουν τα «παράθυρα» που αξιοποιούνται από «στρατηγικούς» κακοπληρωτές είτε για να διαφεύγουν τις συνέπειες της αθέτησης των υποχρεώσεών τους είτε για να κερδίζουν χρόνο έως την εκδίκαση της υπόθεσης, στα Ειρηνοδικεία υπάρχει αυξημένη προσέλευση δανειοληπτών για την υπαγωγή τους στον νόμο Κατσέλη. Είναι το μοναδικό εργαλείο που έχει ένας οφειλέτης να ρυθμίσει τα χρέη του και να προστατεύσει την πρώτη κατοικία του.

Ποιοι υπάγονται

Στις διατάξεις του νόμου υπάγεται κάθε φυσικό πρόσωπο, ιδιώτης ή επαγγελματίας, με εξαίρεση εκείνους που έχουν εμπορική ιδιότητα, το οποίο έχει περιέλθει χωρίς δόλο σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των οφειλών του μόνο μία φορά.

Στις διατάξεις του νόμου υπάγονται όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές (και όχι μόνο αυτές προς τις τράπεζες). Εξαιρούνται οφειλές που έχουν αναληφθεί εντός ενός έτους πριν την υποβολή της αίτησης στο Ειρηνοδικείο, οι οφειλές που προέκυψαν από αδικοπραξία που τελέστηκε με δόλο, από διοικητικά πρόστιμα, χρηματικές ποινές, φόρους και τέλη προς το Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α., από τέλη προς Ν.Π.Δ.Δ. και από εισφορές προς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και ασφαλιστικά ταμεία.

Πρέπει να τονιστεί ότι είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις επιτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού, με αποτέλεσμα το σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων να καταλήγει στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Ειρηνοδικείο.
Πώς θα γλιτώσετε το ακίνητό σας από τον πλειστηριασμό, μέσω του Ν. Κατσέλη… Πώς θα γλιτώσετε το ακίνητό σας από τον πλειστηριασμό, μέσω του Ν. Κατσέλη… Reviewed by Unknown on 01:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.