Δήλωση "βόμβα" του Μηταφίδη στον Realfm 97,8: Φυσικά αποδέχομαι την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας

Ο βουλευτής του ...

ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης,μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

"Κινδυνεύει το δημοκρατικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης, αυτό που κερδίσαμε με αγώνες και με βαρύ τίμημα. Όπως κινδυνεύει και στην Ευρώπη. Κυβερνάνε ακροδεξιοί στην Ευρώπη. Αυτό είναι το θέμα" ανέφερε.

Ερωτηθείς για τον Πάνο Καμμένο και την υπόθεση Πάχτα απάντησε ότι "σε λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ θα απολογείται και για το προπατορικό αμάρτημα, όπως πάμε. Για οτιδήποτε έχει διαπράξει κάποιος πρέπει να τον βάζουμε είτε στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ είτε να ζητήσουμε άφεση αμαρτιών για ξένες αμαρτίες; Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για αυτά που μας ανήκουν για όσα έχουμε κάνει καλά ή στραβά".

"Η άλλη Θεσσαλονίκη, όπως την ονομάζουμε, δίνει μάχη για να μην είναι αυτή η πόλη φυτώριο αυτού του ακροδεξιού φασιστικού εσμού. Αυτός ο εσμός πάντα λειτουργεί με πολιτικές πλάτες, κάποιοι προσφέρουν κάλυψη με διαφόρων ειδών δικαιολογίες. Είναι παλιά ιστορία και στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να είμαστε κάθετοι και κατηγορηματικοί. Κανενός είδους άλλοθι σε τέτοιου είδους βάρβαρες συμπεριφορές" τόνισε.

Αναφορικά με το Σκοπιανό απάντησε ότι "Ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα επειδή υπάρχουν οι πιέσεις από έξω; Είναι ένα πραγματικό ζήτημα. Εγώ δεν το έχω ονομάσει και ούτε πρόκειται να το ονομάσω Σκοπιανό. Τι πάει να πει Σκοπιανό, είναι Μακεδονικό. Είναι ανιστόρητο αυτό και περιφρονητικό για τους γείτονές μας. Ποιος μπορεί ως τροχονόμος της Ιστορίας να το πω έτσι, μπορεί να τους απαγορέψει να έχουν ένα σημείο εθνικής αναφοράς; Με ποιο δικαίωμα; Έχουμε μετατραπεί σε ένα είδος ιστορικού δικαστηρίου;".

"Το θέμα είναι να μην υπάρχουν εδαφικές διεκδικήσεις, ανόητοι μεγαλοιδεατισμοί, έχω πει ότι έχουμε παλαβούς σε αυτόν τον τόπο που λένε ότι τα ελληνικά σύνορα θα φτάσουν στον Ινδό ποταμό. Ο εθνικισμός είναι ένα πράγμα που δεν μπορεί να τον τετραγωνίσεις" συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν δέχεται την ύπαρξη εθνότητας και γλώσσας είπε "Φυσικά, ποιος μπορεί να τους το απαγορέψει αυτό; Με συγχωρείτε, οι Αμερικανοί όταν λέει ο Πρόεδρος τους ότι απευθύνθηκε στο αμερικανικό έθνος, μερικοί θα κρατούσαν την κοιλιά τους παλαιότερα. Πως έγιναν έθνος οι Αμερικανοί; Με όρους φυλετικούς, θρησκευτικούς, κοινής καταγωγής; Όχι. Πολεμώντας την εγγλέζικη αποκιοκρατία. Οι νεότερες εθνογενέσεις έτσι έχουν γίνει. Πρέπει να το αποδεχθούμε. Την ίδια στιγμή που θέλουμε εμείς να καθορίσουμε την εθνική ταυτότητα των γειτόνων μας, από την άλλη έχουμε πρόβλημα με την δική μας. Δεν έχουμε αποδεχθεί επιτέλους ότι πρέπει να γίνουμε το κράτος των πολιτών χωρίς τις διαιρέσεις".

Δήλωση "βόμβα" του Μηταφίδη στον Realfm 97,8: Φυσικά αποδέχομαι την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας Δήλωση "βόμβα" του Μηταφίδη στον Realfm 97,8: Φυσικά αποδέχομαι την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας Reviewed by Unknown on 22:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.