Το Ν.1 φρούτο στον κόσμο που προλαμβάνει το έμφραγμα, ρίχνει την πίεση και ρυθμίζει την χοληστερίνη

Χρόνια τώρα αναζητούμε τη λύση για τα προβλήματα υγείας σε φάρμακα και χημικές ουσίες, αλλά η αλήθεια είναι ότι το φαρμακείο της φύσης δεν μας απογοητεύει ποτέ!

Σύμφωνα με πρόσφατα νέα, λοιπόν, άλλο ένα φρούτο μπαίνει στη λίστα με εκείνα που μπορούν να κάνουν πολύ καλό στην υγεία μας! Ποιο είναι αυτό; Οι χουρμάδες! Ναι, τελικά δεν είναι μόνο νόστιμο φρούτο αλλά και εξαιρετικό φάρμακο σε πολλές περιπτώσεις!
8 Πληροφορίες για τους χουρμάδες που δεν γνωρίζαμε ως τώρα…
Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε σίδηρο!
Όπως είναι σαφές, ο σίδηρος είναι ιδιαίτερα χρήσιμος σε ανθρώπους που έχουν χαμηλό αιματοκρίτη, πάσχουν από αναιμία, σε εγκύους και μικρά παιδιά. Με 100 γραμμάρια χουρμάδες την ημέρα εξασφαλίζετε την απαιτώμενη δόση σας σε σίδηρο, αφού σας προσφέρουν 0.9 mg σιδήρου. Πρόκειται για το 11 % της συνιστώμενης δόσης σιδήρου.
Εμποδίζουν την διάρροια.
Περιέχουν ποτάσσιο που εμποδίζει τη διάρροια, αφού καθαρίζει την χλωρίδα του πεπτικού συστήματος και ευνοεί τα καλά βακτήρια που διευκολύνουν την πέψη και την αφόδευση.
Μειώνουν τη δυσκοιλιότητα
Για τους ίδιους λόγους, μπορείτε να σωθείτε με λίγους χουρμάδες από τη δυσκοιλιότητα που σας βασανίζει. Βάλτε 2-3 χουρμάδες σε μισό ποτήρι νερό για όλη τη νύχτα και πιείτε το νερό το πρωί.
Ελέγχουν το βάρος του σώματος
Απαλλαχθείτε από το περιττό βάρος καταναλώνοντας σαν μικρό γεύμα μερικούς χουρμάδες, που δεν έχουν χοληστερίνη! Προσέξτε με την ποσότητα γιατί περιέχουν ζάχαρη!
Ρυθμίζουν την χοληστερόλη
Η κακή χοληστερόλη γνωστή και σαν LDL ρυθμίζεται χάρη στους χουρμάδες κι έτσι τα αγγεία καθαρίζουν και προλαμβάνεται η θρόμβωση! Μουσκέψτε το βράδυ τους χουρμάδες και το πρωί στραγγίξτε τους! Φάτε τους καρπούς έτσι ή κάντε τους πουρέ.
Ρυθμίζουν την κυκλοφορία του αίματος
Η υπέρταση είναι από τα πολλά προβλήματα που μπορούν να μειωθούν δραστικά με τους χουρμάδες. Αν καταναλώνεται 5-6 χουρμάδες ημερησίως, παίρνετε 80 mg μαγνησίου, που βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Ενημερωτικά πρέπει να παίρνετε κάθε μέρα 370 mg μαγνησίου.
Εμποδίζουν τα εγκεφαλικά
Το ποτάσσιο που περιέχεται στους χουρμάδες είναι γνωστό για την ευεργετική του δράση στα νευρολογικά προβλήματα, οπότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι να εντάξετε στην διατροφή σας λίγα από αυτά τα πολύτιμα φρούτα, σαν συμμάχους σας ενάντια σε πιθανά εγκεφαλικά επεισόδια!
πηγη
Το Ν.1 φρούτο στον κόσμο που προλαμβάνει το έμφραγμα, ρίχνει την πίεση και ρυθμίζει την χοληστερίνη Το Ν.1 φρούτο στον κόσμο που προλαμβάνει το έμφραγμα, ρίχνει την πίεση και ρυθμίζει την χοληστερίνη Reviewed by olablogs on 13:35 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.