15 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να πίνετε κάθε πρωί νερό με λεμόνι

Εάν ψάχνετε έναν εύκολο τρόπο για να βελτιώσετε τη συνολική ποιότητα ζωής σας, τότε ίσως θα πρέπει να επιλέξετε ως πρωινό ρόφημα το νερό με λεμόνι: τα οφέλη για την υγεία θα είναι εντυπωσιακά!

Τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, B, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ένζυμα, αντιοξειδωτικά στοιχεία και φυτικές ίνες.
Το νερό με λεμόνι έχει εξαιρετική και αναζωογονητική γεύση, ενισχύοντας ακόμη και τα επίπεδα ενέργειας ώστε να φέρετε εις πέρας την δύσκολη ημέρα που ακολουθεί.
Αυτοί είναι οι 15 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να επιλέξετε να πίνετε κάθε πρωί νερό με λεμόνι:
1.Βελτιώνει την Πέψη
Ο χυμός λεμονιού βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από τον πεπτικό σωλήνα. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις δυσπεψίας, καούρας και φουσκώματος. Βοηθά επίσης σημαντικά σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.

2.Ενισχύει το Ανοσοποιητικό Σύστημα
Ο χυμός λεμονιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, που βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος καταπολεμώντας το κρύωμα και την γρίπη. Όμως, η βιταμίνη C δεν είναι η μόνη που συνεισφέρει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος: ο σίδηρος είναι ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο, και τα λεμόνια βελτιώνουν την ικανότητα απορρόφησης σιδήρου από τις τροφές που καταναλώνουμε.

3.Ενυδατώνει τον Οργανισμό
Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι εξόχως σημαντική, ειδικότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το νερό ασφαλώς και αποτελεί την καλύτερη επιλογή, αν και αρκετοί δεν το επιλέγουν προτιμώντας κάτι πιο γευστικό: το νερό με λεμόνι είναι εξαιρετικά γευστικό και αρωματικό, και μπορείτε να πίνετε όσα ποτήρια επιθυμείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

4.Βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας
Το νερό με λεμόνι παρέχει μία στιγμιαία αύξηση των επιπέδων ενέργειας και βελτιώνει τη διάθεσή σας από την πρώτη στιγμή της ημέρας.

5.Για ένα Υγιές και Αναζωογονημένο Δέρμα
Τα λεμόνια αποτελούν πηγή πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία που προλαμβάνουν τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του δέρματός σας. Η βιταμίνη C βοηθά επίσης στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και στην πρόληψης δημιουργίας κηλίδων στο δέρμα.

6.Μείωση των φλεγμονών
Τα λεμόνια έχουν την ικανότητα να απομακρύνουν το ουρικό οξύ από τις αρθρώσεις. Η συγκέντρωση ουρικού οξέος αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες φλεγμονών.

7.Βοήθεια στην Απώλεια Βάρους
Το νερό με λεμόνι θα βοηθήσει σίγουρα σε γρηγορότερα και πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα σε ότι αφορά την απώλεια βάρους. Τα λεμόνια βοηθούν στη μείωση της όρεξης (λιγούρες), ενισχύουν το μεταβολισμό, δημιουργούν ένα αίσθημα κορεσμού αποτρέποντας τα συχνά μικρογεύματα μεταξύ των κύριων γευμάτων.

8.Αλκαλοποίηση του Οργανισμού
Παρόλο που τα λεμόνια έχουν ξινή γεύση, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο αλκαλικές πηγές τροφίμων. Η υπερσυγκέντρωση οξέων μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή, παχυσαρκία και σοβαρότατες παθήσεις όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και η Νόσος του Alzheimer.

9.Αποτοξινωτικές ιδιότητες
Τα λεμόνια βοηθούν ολόκληρο τον οργανισμό σας να αποβάλλει περισσότερες τοξίνες και να προβάλλει τις συγκεντρώσεις που βλάπτουν τα κύτταρα, τους ιστούς και τα ζωτικά σας όργανα. Κινητοποιεί το συκώτι ώστε να παράξει περισσότερα ένζυμα και να λειτουργήσει πιο αποδοτικά. Ο χυμός λεμονιού λειτουργεί, επίσης, και ως φυσικό διουρητικό απομακρύνοντας τις τοξίνες από το ουροποιητικό σύστημα, αλλάζοντας παράλληλα τα επίπεδα του pH αποτρέποντας την ανάπτυξη βακτηρίων.

10 Αντιβακτηριδιακές και αντιικές ιδιότητες
Τα λεμόνια συγκεντρώνουν αντιβακτηριδιακές και αντιικές ιδιότητες. Βοηθούν στην καταπολέμηση της γρίπης, του κρυώματος και απαλύνουν τον πονόλαιμο
11 Μειώνει τις Βλέννες και τα Φλέγματα
Το νερό με λεμόνι βοηθά στη μείωση σχηματισμού βλεννών και φλεγμάτων. Όσοι πίνουν γάλα αγελάδος παρουσιάζουν συχνά μεγαλύτερη ευαισθησία για παραγωγή βλεννών, και έτσι η αντικατάσταση με νερό με λεμόνι για πρωινό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.
12. Καταπολεμά την Κακοσμία του Στόματος
Τα λεμόνια καταπολεμούν την κακοσμία του στόματος, και τα βακτήρια που σχηματίζονται. Παρόλο που τα λεμόνια είναι εξαιρετικά για τη συνολική στοματική υγεία, θα πρέπει να αποφύγετε να τα πίνετε ή να τα χρησιμοποιείτε αδιάλυτο, καθώς το κιτρικό οξύ μπορεί να διαβρώσει την αδαμαντίνη των δοντιών: μην βουρτσίζετε ποτέ τα δόντια σας με νερό με λεμόνι.
13. Ενισχύει την Λειτουργία του Εγκεφάλου
Τα υψηλά επίπεδα καλίου και μαγνησίου αποδεικνύονται εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία του εγκεφάλου και του νευρικού μας συστήματος. Το νερό με λεμόνι μπορεί ακόμη και να ενισχύσει στον αγώνα καταπολέμησης της κατάθλιψης και του άγχους. Ενισχύει τη συγκέντρωση και την πνευματική διαύγεια.
14. Αντικαρκινικές ιδιότητες
Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχονται στο λεμόνι μειώνουν επίσης τον κίνδυνο ανάπτυξης συγκεκριμένων μορφών καρκίνου. Επίσης, είναι εξαιρετικά στην εξουδετέρωση των οξέων, καθώς θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο καρκίνος αναπτύσσεται κυρίως σε οξέα περιβάλλοντα. Η αλκαλοποίηση του οργανισμού μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, ακόμη να βοηθήσει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου
15. Αντικατάσταση της Καφεϊνης
Πολλοί άνθρωποι καταφέρνουν τελικώς να αποδεσμευθούν από την καφεϊνη αντικαθιστώντας τον πρωινό τους καφέ με ζεστό νερό με λεμόνι. Δίδει μία παρόμοια ενεργειακή «ώθηση», και έτσι το νερό με λεμόνι θα σας δώσει τα ίδια επίπεδα ενέργειας που χρειάζεστε για τη δύσκολη ημέρα που θα ξεκινήσετε. ΠΗΓΗ
πηγη
15 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να πίνετε κάθε πρωί νερό με λεμόνι 15 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να πίνετε κάθε πρωί νερό με λεμόνι Reviewed by olablogs on 12:50 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.