Τα 15+1 ΠΙΟ παλιά Αντικείμενα που έχουν βρεθεί Ποτέ. Δείτε ΠΩΣ ήταν το 1ο Πρoφυλακτικό, 370 Χρόνια πριν και θα Μείνετε άφωνοι!


Καθημερινά γνωρίζουμε ότι αναπτύσσονται συνεχώς νέες τεχνολογίες, αλλά σπάνια σκεφτόμαστε πως έμοιαζαν στην....
αρχική τους μορφή, πριν από εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες χρόνια, αντικείμενα που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα. Σας παρουσιάζουμε μια συλλογή με τα παλαιότερα οικιακά αντικείμενα, που έχουν επιβιώσει μέχρι τις μέρες μας.

Το παλαιότερο ζευγάρι κάλτσες (1.500 ετών)


Αυτές οι μάλλινες κάλτες από την Αίγυπτο προορίζονταν να φορεθούν με σανδάλια και κατασκευάστηκαν περίπου το 300-499 μ.Χ. Ανακαλύφθηκαν τον 19ο αιώνα.

Η αρχαιότερη καταγεγραμμένη συνταγή (5.000 ετών)


Αυτή είναι μια συνταγή για μπύρα από τη Σουμερία, που χρονολογείται από το 3.000 π.Χ. Η μπύρα λέγεται ότι είναι πολύ δυνατή, και μέσα επιπλέουν κομματάκια ψωμιού.

Το παλαιότερο ζευγάρι γυαλιά ηλίου (800 ετών)


Αυτά τα γυαλιά ηλίου ανακαλύφθηκαν στον Καναδά, στο νησί Baffin. Προορίζονταν να προστατεύουν τα μάτια από τις ακτίνες του ήλιου που αντανακλώνται από το χιόνι.

Το αρχαιότερο αγαλματάκι του ανθρώπου (35.000-40.000 ετών)


Αυτό το αγαλματάκι της θεάς Αφροδίτης ανακαλύφθηκε στη σπηλιά Χόλε Φελς στη Γερμανία. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο άγνωστος γλύπτης σκάλισε τη φιγούρα από τον χαυλιόδοντα ενός μαμούθ.

Τα αρχαιότερα υποδήματα (5.500 ετών)


Αυτό το πρώιμο υπόδημα φτιάχτηκε από δέρμα βοδιού (το αριστερό υπόδημα δε βρέθηκε ποτέ) και ανακαλύφθηκε σε μια σπηλιά στην Αρμενία. Διατηρήθηκε χάρη στο σανό και αποξηραμένη κοπριά προβάτων.

Το αρχαιότερο παντελόνι (3.300 ετών)


Αυτό το παντελόνι βρέθηκε στη δυτική Κίνα. Υφάνθηκε από μαλλί και διακοσμήθηκε με σύνθετα σχέδια. Πιθανόν το παντελόνι ανήκε σε κάποιον νομά της Ασίας.

Το παλαιότερο σουτιέν (500 ετών)


Αυτό το σουτιέν φορέθηκε από κάποια γυναίκα από την Αυστρία κατά τη περίοδο 1390-1485. Αν και είναι το παλαιότερο σουτιέν που έχει διατηρηθεί, σε χειρόγραφα τέτοια αντικείμενα περιγράφονται ως «πουγκιά για το στήθος».

Η αρχαιότερη τσάντα (4.500 ετών)


Αυτή η τσάντα βρέθηκε στη σύγχρονη Γερμανία. Με το πέρασμα χιλιάδων ετών, το δέρμα και τα άλλα υλικά έχουν αλλοιωθεί. Έχουν διατηρηθεί μόνο τα δόντια του σκύλου, που πιθανόν εξυπηρετούσαν ως διακόσμηση και προστασία.

Το αρχαιότερο τεχνητό μέλος (3.000 ετών)


Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, αυτά τα ξύλινα δάχτυλα βοηθούσαν τα άτομα να περπατήσουν, δεν εξυπηρετούσαν μόνο για καλλωπισμό. Χάρη σε αυτά, το άτομο μπορούσε όχι μόνο να περπατήσει, αλλά και να φορέσει σανδάλια (το πιο κοινό υπόδημα στην αρχαία Αίγυπτο).

Το παλαιότερο προφυλακτικό (370 ετών)


Αυτή η επαναχρησιμοποιούμενη αντισυλληπτική μέθοδος είναι κατασκευασμένη από δέρμα προβάτου και χρησιμοποιήθηκε στη Σουηδία περίπου τον 17ο αιώνα. Έχουν διατηρηθεί και οδηγίες, όπου συστήνεται στον χρήστη να καθαρίζει το προφυλακτικό για να αποφύγει να κολλήσει κάποιο αφροδίσιο νόσημα.

Οι αρχαιότερες τουαλέτες με αποχέτευση (2.000 ετών)


Στην αρχαίο Έφεσσο, υπήρχαν δημόσιες τουαλέτες με αποχέτευση. Το νερό που κυλούσε κάτω από τις τουαλέτες μετέφερε τα απόβλητα στο κοντινό ποτάμι.

Το αρχαιότερο κομμάτι από τσίχλα (5.000 ετών)


Αυτό το κομμάτι από απολιθωμένη ρητίνη σημύδας που βρέθηκε στη Φινλανδία, θεωρείται το αρχαιότερο κομμάτι τσίχλας. Μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για την θεραπεία λοιμώξεων του στόματος ή ως ένα είδος κόλλας για σπασμένα πιατικά.

Το αρχαιότερο μουσικό όργανο (40.000 ετών)


Αυτό το φλαούτο είναι κατασκευασμένο από οστό και βρέθηκε στη νότια Γερμανία. Τα πρώτα μουσικά όργανα κατασκευάζονται από οστά πτηνών και χαυλιόδοντες από μαμούθ. Υπάρχει μια θεωρία που υποστηρίζει ότι η μουσική βοήθησε τον χόμο σάπιενς να έχει ένα πλεονέκτημα έναντι των νεάντερνταλ.

Η αρχαιότερη παρτιτούρα (3.400 ετών)


Αυτή η παρτιτούρα βρέθηκε στα σύνορα της αρχαίας πόλης-κράτος Ουγκαρίτ (τώρα σύγχρονη Συρία). Γράφτηκε προς τιμή της συζύγου του θεού της Σελήνης.

Το αρχαιότερο νόμισμα (2.700 ετών)


Το αρχαιότερο νόμισμα ανακαλύφθηκε στην αρχαία Ελληνική πόλη Εφές, που βρίσκεται στη σύγχρονη Τουρκία. Κατασκευάστηκε από μείξη χρυσού και ασημιού, και στη μια πλευρά εικονίζεται το κεφάλι ενός λιονταριού.

Η παλαιότερη υδρόγειος σφαίρα (510 ετών)


Αυτή η υδρόγειος σφαίρα είναι κατασκευασμένη από τα πιο πλατιά μέρη δύο αυγών στρουθοκάμηλου. Εικονίζονται χάρτες του Παλιού και του Νέου Κόσμου σε διαφορετικά ημισφαίρια. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η υδρόγειος κατασκευάστηκε στη Φλωρεντία, ίσως και από τον ίδιο τον Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Credit: Brightside
Τα 15+1 ΠΙΟ παλιά Αντικείμενα που έχουν βρεθεί Ποτέ. Δείτε ΠΩΣ ήταν το 1ο Πρoφυλακτικό, 370 Χρόνια πριν και θα Μείνετε άφωνοι! Τα 15+1 ΠΙΟ παλιά Αντικείμενα που έχουν βρεθεί Ποτέ. Δείτε ΠΩΣ ήταν το 1ο Πρoφυλακτικό, 370 Χρόνια πριν και θα Μείνετε άφωνοι! Reviewed by olablogs on 13:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.