Εγκλημα: Η «Φαρμακούλα» που δηλητηρίασε 7 άτομα με τηγανόψωμο

Γυναίκες «δηλητήριο»
Η Μαρία Σαμπανιώτη έγινε γνωστή ως Φαρμακούλα όταν δηλητηρίασε 7 ανθρώπους με παραθείο.
Και οι επτά είχαν δοκιμάσει τηγανόψωμα και ψωμί από την ίδια ζύμη, την οποία είχε προσφέρει ως «δώρο» στις οικογένειες Μουστοπούλου και Κληματσά στις 18 Ιανουαρίου του 1992.
Σκοπός της ήταν η εκδίκηση. Η ίδια υποστήριξε ότι οι δύο κόρες της ήθελαν να παντρευτούν τους γιους των οικογενειών, ενώ εκείνοι δε συμφωνούσαν. Η Φαρμακούλα μοίρασε την δηλητηριασμένη ζύμη στις δύο οικογένειες με αποτέλεσμα 3 άνθρωποι να πεθάνουν.
Η Μαρία Σαμπανιώτη, τρεις ημέρες αργότερα, είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε ιδέα πως βρέθηκε το δηλητήριο στην ζύμη και μάλλον το μπέρδεψε με το αλάτι.  Δηλητηριασμένοι ήταν ο Θεόδωρος Μουστόπουλος, η σύζυγος του Ελένη και 33χρονος γιος τους Κώστας. Επίσης δηλητηριάστηκαν η 46χρονη Ειρήνη Κληματσά και ο 24χρονος γιος της Αντώνης. Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν δύο γείτονες: οι Γιάννης και Σουλτάν Μουραπτάνγιεφ.
Στη συνέχεια η Σαμπανιώτη ισχυρίστηκε ότι κάποιος είχε.. βάλει στο μάτι την οικογένειά της και δηλητηρίασε κρυφά την ζύμη. Σαν ένοχη υπέδειξε μία άλλη γειτόνισσα, η οποία όμως έλειπε στην Κόρινθο εκείνη την ημέρα και στη συνέχεια άφησε υπαινιγμούς για τη μία της κόρη.
Πρώτος υπέκυψε ο Θεόδωρος Μουστόπουλος και ακολούθησαν στις 6 Μαΐου η Ειρήνη Κληματσά και στις 7 Ιουνίου ο 24χρονος γιος της Αντώνης, οι οποίοι ήταν ομογενείς από το Καζακστάν και είχαν έρθει στην Ελλάδα μόλις  10 ημέρες πριν το έγκλημα.
Η δίκη ξεκίνησε τον Μάιο του 1993 και ο Εισαγγελέας την έκρινε ως πιο επικίνδυνη ακόμα και από τον Ρωχάμη. «Μέσα στην ψυχή της έκρυβε μεγάλο μίσος. Προσπάθησε να εξολοθρεύσει -και το έκανε- δύο οικογένειες. Φαινομενικά μοιάζει αθώα. Αν αφεθεί ελεύθερη, όμως, θα αποτελέσει μεγαλύτερο κίνδυνο και από τον Ρωχάμη!» Στις 3 Μαΐου το δικαστήριο την έκρινε ένοχη και την καταδίκασε σε τρεις φορές ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη.
Η Ελένη Μουστοπούλου είχε πει στους δημοσιογράφους πως η Σαμπανιώτη την είχε επισκεφτεί για να ζητήσει τον γιο της σε γάμο. Η ίδια απάντησε πως είναι πολύ νωρίς για τέτοια πράγματα. Αργότερα την επισκέφτηκε με την δηλητηριασμένη ζύμη.  «Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, είχε έρθει για να μ’ ευχαριστήσει, είπε, κι έφερε τη ζύμη για να φτιάξω τηγανόψωμα για τα παιδιά. Ο γιος μου είχε καλεσμένους δύο φίλους του από τη Ρωσία, τους Σουλτάν και Γιάννη. Κατά τις 4 αρχίσαμε να τρώμε και κατά τις 5 πέσαμε όλοι κάτω σαν κοτόπουλα».
Το 2011 η Μαρία Σαμπανιώτη αποφυλακίστηκε επιμένοντας ότι είναι αθώα και ότι έχει τη συνείδησή της καθαρή.

πηγη
Εγκλημα: Η «Φαρμακούλα» που δηλητηρίασε 7 άτομα με τηγανόψωμο Εγκλημα: Η «Φαρμακούλα» που δηλητηρίασε 7 άτομα με τηγανόψωμο Reviewed by olablogs on 18:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.