Γιούρι Κορτέζ: Ο φωτογράφος που πανηγύρισε με τους Κροάτες


Ο Μάριο Μάτζουκις έχει μόλις σκοράρει το 2-1 επί της Αγγλίας και πλησιάζει τη γωνία του κόρνερ για να πανηγυρίσει
. Από πίσω του, σπεύδουν να τον αγκαλιάσουν οι συμπαίκτες του και με τη φόρα που φτάνουν πάνω του, τον σπρώχνουν και εκείνος με τη σειρά του καταπλακώνει, μαζί με τους συμπαίκτες του πλέον, έναν φωτογράφο.
Στο τέλος των πανηγυρισμών ο Μάριο Μάτζουκιτς, και ο Ιβάν Ράκιτιτς, βοηθούν τον φωτογράφο να σηκωθεί, ενώ ο Ντομαγκόι Βίντα τον αγκαλιάζει και τον φιλάει στο κούτελο.
Ο Μεξικανός φωτογράφος Γιούρι Κορτέζ που εργάζεται για το μεξικανικό AFP, έγινε άθελά του, ένα με τους πρωταγωνιστές. Και χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του και το χαμόγελό του, άδραξε την ευκαιρία της ζωής του…
Παρά το γεγονός ότι είχε πέσει από το καρεκλάκι του και τον είχαν καταπλακώσει οι παίκτες της Κροατίας, εκείνος δεν τράβηξε ούτε στιγμή το δάχτυλο από τη… σκανδάλη.
Ο Κορτέζ δεν σταμάτησε να βγάζει φωτογραφίες, όντας στην καρδιά των πανηγυρισμών και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Οι φωτογραφίες του κάνουν τον γύρο του κόσμου, με τις εκφράσεις των προσώπων των πρωταγωνιστών να απαθανατίζονται με τον καλύτερο τρόπο από τον φακό του.
Εκτός από τις φωτογραφίες του, ο ίδιος ο Κορτέζ έγινε θέμα σε πολλά ΜΜΕ παγκοσμίως, απολαμβάνοντας τα 15 λεπτά δημοσιότητας που είχε… υποσχεθεί ο Άντι Γουόρχολ.

πηγη
Γιούρι Κορτέζ: Ο φωτογράφος που πανηγύρισε με τους Κροάτες Γιούρι Κορτέζ: Ο φωτογράφος που πανηγύρισε με τους Κροάτες Reviewed by olablogs on 00:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.