Αυτό που ξέρουμε για το καρπούζι δεν έχει μεγάλη σχέση με το παρελθόν του φρούτου. Το έντονο κόκκινο χρώμα του προέκυψε από επιλεκτική καλλιέργεια μέσα στους τελευταίους αιώνες.

Ό,τι νομίζεις ότι ξέρεις για το καρπούζι είναι λάθος - Media
Πριν την επιλεκτική καλλιέργεια το καρπούζι ήταν πολύ διαφορετικό, αν και είχε την ίδια γεύση με τα σημερινά του «ξαδέρφια».

Η ανθρώπινη παρέμβαση με επιλεκτική καλλιέργεια, ενίσχυσε το εσωτερικό του, περιόρισε το ινώδες τμήμα του και του έδωσε αυτό το λαμπερό κόκκινο χρώμα.
Σήμερα γίνονται προσπάθειες να εξαλειφθούν και τα κουκούτσια του φρούτου και οι σημερινές φωτογραφίες του φρούτου, ίσως προκαλέσουν την ίδια αντίδραση στις επόμενες γενιές.
Δείτε πως ήταν το καρπούζι τον 17ο αιώνα, έτσι όπως απεικονίζεται στον πίνακα του Giovanni Stanchi.
1104-1ubgnz6

via
Αυτό που ξέρουμε για το καρπούζι δεν έχει μεγάλη σχέση με το παρελθόν του φρούτου. Το έντονο κόκκινο χρώμα του προέκυψε από επιλεκτική καλλιέργεια μέσα στους τελευταίους αιώνες. Αυτό που ξέρουμε για το καρπούζι δεν έχει μεγάλη σχέση με το παρελθόν του φρούτου. Το έντονο κόκκινο χρώμα του προέκυψε από επιλεκτική καλλιέργεια μέσα στους τελευταίους αιώνες. Reviewed by olablogs on 14:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.