To ήξερες ότι η κοκκινίλα στο άψητο κρέας δεν είναι αίμα;


To ήξερες ότι η κοκκινίλα στο άψητο κρέας δεν είναι αίμα;

Όσο ζεις μαθαίνεις...

Για πολλά πράγματα είμαστε σίγουροι σε αυτή τη ζωή. Ο κύκλος δεν τετραγωνίζεται, το γήπεδο είναι παραλληλόγραμμο, ο ουρανός είναι γαλάζιος και το κόκκινο χρώμα στο άψητο κρέας είναι αίμα. Ωπ, παίξε λάθος στο τελευταίο.

ΠΟΙΟ ΑΙΜΑ;

Έφτασε η στιγμή να μάθεις πως όλες οι φορές που έψηνες το κρέας με σκοπό να στεγνώσει η κοκκινίλα από τα απομεινάρια του αίματος είναι στηριγμένη σε ένα ψέμα. Ναι, καλά άκουσες. Διότι δεν είναι αίμα, αλλά πρωτεΐνη.

Συγκεκριμένα ονομάζεται μυοσφαιρίνη και το μόριό της περιέχει σίδηρο και την προσθετική ομάδα της αίμης παρόμοια με αυτή της αιμοσφαιρίνης. Ουσιαστικά είναι η πρωτεΐνη που μοιράζει οξυγόνο σε όλους τους μύες του σώματος του ζώου.

Και μην νομίζεις ότι στεγνώνει όταν ψήνουμε το κρέας, απλώς είναι στη φύση της να γίνεται καφέ όταν βρίσκεται σε υψηλές θερμοκρασίες.



ratpack.gr

Let's block ads! (Why?)

To ήξερες ότι η κοκκινίλα στο άψητο κρέας δεν είναι αίμα; To ήξερες ότι η κοκκινίλα στο άψητο κρέας δεν είναι αίμα; Reviewed by olablogs on 18:28 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.