27.000 $ πρόστιμο λόγο του 17χρονου που τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι και προσάραξε!


Το μεγάλο αλιευτικό προσάραξε στις 11 Ιανουαρίου όταν ο 17χρονος που είχαν αφήσει στο τιμόνι, τον πήρε ο ύπνος...

Το σκάφος έτρεξε κοντά στις 11 Ιανουαρίου 2018, όταν ο 17χρονος πηδαλιούχος κοιμήθηκε στον τροχό.

Η κόπωση του πληρώματος οδήγησε στη στην προσάραξη και την απώλεια του αλιευτικού σκάφους Jan, ενώ στον ιδιοκτήτη του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 27.200 δολαρίων μετά από την δίωξη της Maritime NZ.

Ο Manager της NZ, Neil Rowarth, δήλωσε ότι ο μοναδικός πηδαλιούχος κατά τη στιγμή της προσάραξης, ένας 17χρονος, κοιμήθηκε λίγο μετά από την ανάληψη της διακυβέρνησης του σκάφους.

Ο 17χρονος ήταν αρκετά κουρασμένος εκείνη την ημέρα και είχε κοιμηθεί ελάχιστα όταν σηκώθηκε για να κάνει την βάρδια του στο πηδάλιο, στο οποίο ποτέ πριν δεν είχε κάνει κατά την διάρκεια της νύχτας.

Αφού ο πηδαλιούχος είχε κοιμηθεί, το αλιευτικό Jan προσάραξε σε βράχια κοντά στο Howe Point. Η προσάραξη ξύπνησε τον κυβερνήτη και το άλλο πλήρωμα. Ο κυβερνήτης διέταξε το πλήρωμα να εγκαταλείψει το πλοίο λόγω της εισροής υδάτων. Το Jan ανατράπηκε και βυθίστηκε.

Ο κ. Rowarth, λέει ότι η εισαγγελία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους ναυτιλιακούς φορείς ότι πρέπει να διαθέτουν ένα αποτελεσματικό σύστημα για τη διαχείριση της κόπωσης του πληρώματος.

«Η κόπωση του πληρώματος είναι πραγματική και δυνητικά καταστροφική για τα πλοία και το πλήρωμά τους.

«Και τα τρία μέλη του πληρώματος του Jan, συμπεριλαμβανομένου του πηδαλιούχου, κοιμόταν, ενώ από τύχη δεν υπήρξαν νεκροί.

«Οι εταιρείες και οι πλοίαρχοι είναι υπεύθυνοι για την αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου εργασίας και ξεκούρασης του πληρώματός τους. Εάν δεν το κάνουν, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι τραγικά. »
Πηγή

Let's block ads! (Why?)


27.000 $ πρόστιμο λόγο του 17χρονου που τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι και προσάραξε! 27.000 $ πρόστιμο λόγο του 17χρονου που τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι και προσάραξε! Reviewed by olablogs on 20:05 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.