Aυτός είναι ο τρομακτικός λόγος που δεν πρέπει να στεγνώνετε το πρόσωπό σας με πετσέτα

Η συνηθισμένη διαδικασία περιποίησης προσώπου είναι κοινή σε πολλά σημεία για τις περισσότερες γυναίκες. Κάνετε το ντεμακιγιάζ σας, αφαιρείτε τα υπολείμματα με το καθαριστικό προσώπου και μετά στεγνώνετε το πρόσωπό σας καλά με μια πετσέτα πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή των προϊόντων περιποίησης, σωστά;

Αν και μάλλον σωστά μαντέψαμε, η διαδικασία αυτή είναι λάθος. Δεν αναφερόμαστε σε κάτι άλλο παρά στη χρήση της πετσέτας για το στέγνωμα του προσώπου σας και ο λόγος είναι απλός αλλά καθόλου ακίνδυνος. Καθώς σκουπίζετε το πρόσωπό σας η πετσέτα απορροφά την υγρασία και ενώ αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό και ακίνδυνο για την πρώτη μέρα, τι γίνεται όμως για όλες τις υπόλοιπες; Όσο συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα μέσα στην εβδομάδα καθώς σκέφτεστε ότι είναι καθαρή αφού τη χρησιμοποιήσατε μόλις λίγες φορές, τα βακτήρια συγκεντρώνονται στην επιφάνειά της και αναπαράγονται λόγω της υγρασίας. Η υγρασία είναι το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηριδίων και ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι συνήθως ακίνδυνα, υπάρχουν κάποια όπως ο σταφυλόκκοκος (τον οποίο μεταφέρουν οι περισσότεροι άνθρωποι), μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση ακμής στο πρόσωπό σας. Ακόμη, οι πετσέτα σας δεν είναι τόσο καθαρή όσο νομίζετε. Όλη η λιπαρότητα της επιδερμίδας σας και οι ρύποι οι οποίοι δεν αφαιρέθηκαν από τον καθαρισμό του προηγούμενου βήματος μεταφέρονται στην πετσέτα.

Πολλές γυναίκες δεν έχουν ακμή, όμως εμφανίζουν διάσπαρτα σπυράκια στο πρόσωπό τους, χωρίς να ευθύνεται πάντα κάποια ορμόνη ή ο κύκλος τους αλλά τα μικρόβια που μεταφέρονται από την πετσέτα, μένοντας με την απορία “Αφού έχω κάνει όλα τα βήματα του καθαρισμού μου σωστά, πως έβγαλα αυτό το σπυράκι”;.

Οι Κορεάτισσες μάλιστα είναι από τις πρώτες γυναίκες που έχουν υιοθετήσει το φυσικό στέγνωμα του προσώπου ενώ υπάρχουν ακόμη δύο πολύ σημαντικοί λόγοι που δεν το κάνουν:

Ο ένας λόγος είναι ότι η υφή της πετσέτας είναι άγρια για την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να δημιουργεί ερυθρότητα και ερεθισμούς.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η επιδερμίδα όταν είναι ελαφρώς νωπή, απορροφά πολύ καλύτερα τα συστατικά των προϊόντων περιποίησης. Έτσι, επιλέγουν να αφήσουν για 1 λεπτό το πρόσωπο να στεγνώσει ελαφρώς και όσο είναι ακόμη νωπό, προσθέτουν ταμποναριστά με τα χέρια την τονωτική λοσιόν, αφήνοντας το πρόσωπό τους να στεγνώσει φυσικά, τα επόμενα 5 λεπτά.

Δείτε τους ερεθισμούς και τα σπυράκια να εξαφανίζονται, αφήνοντας το πρόσωπό σας να στεγνώσει με φυσικό τρόπο. Θα χρειαστείτε πολύ λιγότερο χρόνο από όσο νομίζετε και θα ανακαλύψετε ότι η επιδερμίδα σας θα λάμπει μετά από λίγο διάστημα αφού υιοθετήσετε καθημερινά αυτή την τακτική.

Πηγή www.marieclaire.gr

Let's block ads! (Why?)


Aυτός είναι ο τρομακτικός λόγος που δεν πρέπει να στεγνώνετε το πρόσωπό σας με πετσέτα Aυτός είναι ο τρομακτικός λόγος που δεν πρέπει να στεγνώνετε το πρόσωπό σας με πετσέτα Reviewed by olablogs on 00:26 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.