Τα παράξενα ίχνη στα βάθη του Ειρηνικού ωκεανού.


Ένα ρομπότ που κατέβηκε τέσσερα χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του Ειρηνικού Ωκεανού ανάμεσα στο Μεξικό και τη Χαβάη ανακάλυψε τα μυστηριώδη ίχνη.

Τα αποτυπώματα είναι τεράστια και έχουν μήκος 2,5 μ. Και βάθος 13 ίντσες και είναι τόσο βαθιά ώστε οτιδήποτε μπορεί να τα κάνει δεν πρέπει να ζει τόσο μακριά.
Ανακαλύφθηκαν από ένα ρομπότ βαθιάς κατάδυσης σαν μέρος μιας βρετανικής μελέτης από το Εθνικό Ωκεανογραφικό Κέντρο στο Σαουθάμπτον.
Οι επιστήμονες εκεί απέκλεισαν τη δυνατότητα εξόρυξης ή επιστημονικών δραστηριοτήτων και οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι ήταν πολύ μεγάλοι για να δημιουργηθούν από ψάρια ή άλλα τυπικά ζώα βαθέων υδάτων.
Συνολικά ανιχνεύθηκαν πάνω από 3500 αποτυπώματα και οι εμπειρογνώμονες δεν είναι σαφείς για το ποιός  τα έχει κάνει.ufo
Ο κύριος συγγραφέας της έρευνας, Δρ Leigh Marsh, δήλωσε: "Η ανάλυση αποκάλυψε ότι τα αποτυπώματα δεν ήταν τυχαία κατανεμημένα ή εμφανίζονταν μεμονωμένα, αλλά σχημάτιζαν καμπυλόγραμμα ή« κομμάτια »που σχεδόν έμοιαζαν με αποτυπώματα».
Το μυστήριο των αποτυπώσεων έχει θέσει τις γλώσσες των θεωρητικών συνωμοσίας να μπερδεύονται.
Η δημοφιλής "Secure Team 10" του καναλιού "YouTube" είπε ότι τα ίχνη είναι "σαν τίποτα που δεν έχουμε δει ή ακούσει πριν".
Ο αφηγητής προσθέτει: «Θα μπορούσαμε να μιλάμε για μηχανήματα ή τεχνολογία που δεν είναι της Γης».
Ενώ οι επιστήμονες δεν έχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις για το ποιός κάνει τις μαζικές διαδρομές, οι ειδικοί έχουν γνώμη.
Ο Δρ Marsh προσθέτει ότι οι πιο πιθανό έγκλημα είναι από "φάλαινες βαθιάς κατάδυσης".
Αν και τα μεγάλα υδρόβια θηλαστικά δεν είναι γνωστά για καταδύσεις τόσο βαθιά, παρόμοιες διαδρομές βρίσκονται σε ολόκληρο τον πλανήτη για να υπονοήσουν ότι στην περίεργη περίσταση, οι φάλαινες μπορούν να βυθιστούν σε βάθη τεσσάρων χιλιομέτρων ή και περισσότερο.
Η έκθεση αναφέρει ότι οι φάλαινες και οι φαλαινοθήρες σπερματοζωαρίων είναι "οι πιο εξειδικευμένες και λιγότερο κατανοητές από όλα τα θαλάσσια θηλαστικά" και θα μπορούσαν να είναι αυτά που προκαλούν τεράστιες διαδρομές.
Η μελέτη αναφέρει: "Οι φάλαινες  έχουν αναφερθεί ότι κάνουν παρόμοιες ενδείξεις στα ηφαίστεια της ιλύος βαθέων υδάτων και ιστορικά υπάρχουν αναφορές για φάλαινες σπέρματος που οργώνουν σε βαθυές θαλασσες και μπαίνουν σε καλώδια τηλεπικοινωνιών.
φάλαινα
"Σε πετρώματα, στην υφαλοκρηπίδα, είναι γνωστό ότι άλλα είδη φαλαινών χρησιμοποιούν το θαλασσινό νερό για τη διατροφή ή την απομάκρυνση νεκρού δέρματος, ωστόσο, στον βαθύ ωκεανό, είναι ακόμα ασαφές γιατί οι φάλαινες θα έκαναν τέτοια σήματα".
Ο Δρ. Daniel Jones από την NOC δήλωσε: "Αυτή η ενδιαφέρουσα παρατήρηση υπογραμμίζει την ατελή γνώση μας για αυτό το περιβάλλον βαθέων υδάτων".
Ο Dr Marsh συμπέρανε: "Όπως και πολλές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση των ωκεανών, αυτά τα ευρήματα ήταν εντελώς απρογραμμάτιστα και προέκυψαν από τη νέα εφαρμογή της νέας τεχνολογίας.
"Το επόμενο βήμα θα ήταν να παράσχουμε πιο πειστικές αποδείξεις ότι οι φάλαινες είναι υπεύθυνες γι αυτές οι διαδρομές.
"Οι ηλεκτρονικές ετικέτες βάθους, που συνδέονται με τα ίδια τα ζώα, θα παρέχουν άμεσες αποδείξεις ότι οι φάλαινες μπορούν να βουτήξουν σε αυτά τα αβυσσαλέα βάθη".
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com
Τα παράξενα ίχνη στα βάθη του Ειρηνικού ωκεανού. Τα παράξενα ίχνη στα βάθη του Ειρηνικού ωκεανού. Reviewed by olablogs on 21:31 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.