Τίγρης σε τσίρκο κατέρρευσε με σπασμούς στη διάρκεια παράστασης - Οργή για την αντίδραση του εκπαιδευτή

Είναι η στιγμή που μια θηλυκή τίγρης καταρρέει με σπασμούς στη διάρκεια μιας παράστασης σε τσίρκο της Ρωσίας, έχοντας περάσει πριν από φλεγόμενους κύκλους για τις ανάγκες ενός νούμερου.

Το σοκαριστικό βίντεο δείχνει την ηλικίας 6 ετών τίγρη, που ονομάζεται Zena, να σωριάζεται απέχοντας λίγα μέτρα από τους θεατές στη διάρκεια της παράστασης, αφού προηγουμένως υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή της, έχει περάσει αρκετές φορές από κύκλους με φωτιά.

Ο Artur Bagdasarov, φοβούμενος όπως είπε πως οι υπόλοιπες τίγρεις ενστικτωδώς θα έκαναν επίθεση στο αποδυναμωμένο ζώο, προκαλώντας ένα λουτρό αίματος, άρχισε να σκουντάει με ένα ραβδί την τίγρη τραβώντας την ταυτόχρονα από την ουρά για να την συνεφέρει.


Στο βίντεο, που τράβηξε θεατής, φαίνεται το ζώο σωριασμένο στην άκρη να τρέμει από τους σπασμούς ενώ ο εκπαιδευτής συνεχίζει να το σπρώχνει με το ραβδί και άλλοι του ρίχνουν κουβάδες με κρύο νερό στο κεφάλι. Την ίδια στιγμή, η αδερφή του Artur, Karina, προσπαθεί να εμποδίσει τις υπόλοιπες τίγρεις να πλησιάσουν το ζώο

Οι εικόνες προκάλεσαν την οργή και την κατακραυγή των χρηστών στα social media που καταγγέλλουν την βιαιότητα με την οποία συμπεριφέρθηκε ο Artur Bagdasarov στο ζώο, με τον ίδιο ωστόσο να υπερασπίζεται τις πράξεις του, επιμένοντας πως θα ήταν πολύ χειρότερο αν ξεσπούσε καβγάς ανάμεσα στις τίγρεις.

Το τσίρκο, που είναι πολύ διάσημο στη Ρωσία και ταξιδεύει από πόλη σε πόλη, εξακολουθεί να επιμένει πως η τίγρης κατέρρευσε για άγνωστο λόγο κι όχι επειδή στρεσαρίστηκε από το νούμερο.

«Ο Artur έκανε ό,τι μπορούσε για να συνεφέρει την Zena, τα έκανε όλα σωστά, αγγίζοντας τις ζώνες αντανακλαστικών της και ρίχνοντας πάνω της νερό. Το βασικό ήταν να εμποδίσουμε τα υπόλοιπα ζώα να της επιτεθούν. Για αυτά ένα αδύναμο ζώο είναι στόχος, λειτουργεί σαν εντολή να σκοτώσουν. Αν δεν τα είχαμε σταματήσει, θα κατέληγε σε αιματηρό καβγά. Και κανείς δεν ξέρει ποιος και αν θα έβγαινε ζωντανός από όλο αυτό», είπε η αδερφή του.

Ο Artur Bagdasarov επιμένει πως δεν είχε άλλη επιλογή παρά να τραβήξει την ουρά. «Έπρεπε να τραβήξω την τίγρη μακριά από τον συρμάτινο φράκτη, μακριά από τους θεατές και τις υπόλοιπες. Οποιαδήποτε άλλη τίγρης θα μπορούσε να της επιτεθεί στην κατάσταση που ήταν. Όσο για την ουρά, από πού αλλού να την τραβούσα; Έχει νύχια στα πόδια της, δεν είναι γατούλα και δεν μπορούσα να την σηκώσω, ζυγίζει 200 κιλά. Τι θα γινόταν αν την έβγαζα από το κλουβί; Θα συνερχόταν και μετά; Οι άλλες τίγρεις θα την έκαναν κομμάτια. Ήταν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κι έπρεπε να την συνεφέρουμε άμεσα», εξήγησε ο ίδιος.

Η Karina που με τον αδερφό της ανήκουν στην τρίτη γενιά μια δυναστείας τσίρκου, είπε: «Συμβαίνουν αυτά στα ζώα. Ίσως έπαθε υπογλυκαιμία, ίσως είχε ανεβασμένη πίεση, ίσως έφταιγαν οι ορμόνες». Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η τίγρης έχει συνέλθει πλήρως και την Κυριακή θα κάνει κανονικά το νούμερό της στην παράσταση.

Δείτε το βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ- Το βίντεο περιέχει εικόνες που μπορεί να ενοχλήσουν):

Let's block ads! (Why?)


Τίγρης σε τσίρκο κατέρρευσε με σπασμούς στη διάρκεια παράστασης - Οργή για την αντίδραση του εκπαιδευτή Τίγρης σε τσίρκο κατέρρευσε με σπασμούς στη διάρκεια παράστασης - Οργή για την αντίδραση του εκπαιδευτή Reviewed by olablogs on 16:13 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.