ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ…



Άρχισε το 1998 σαν ¨μικρασιατική καταστροφή¨ και το 2018 έγινε ¨Γενοκτονία¨
Στην Ελλάδα ο χαρακτηρισμός ¨Γενοκτονία¨  είναι πολύ εύκολα χρησιμοποιήσιμος και ιδιαίτερα όταν αφορά την Τουρκία γίνεται ακόμη πιο εύκολος και παραφουσκωμένος. Όπως είναι γνωστό η 14η Σεπτεμβρίου ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο σαν ¨ Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (Ν. 2645/1998). Για αυτό τον λόγο ετησίως η 14η Σεπτεμβρίου τιμάται ως πένθος για την  ¨Μικρασιατική καταστροφή¨.
Στην ¨Μικρασιατική καταστροφή¨ προστέθηκε και η λέξη ¨Γενοκτονία¨
Αλλά τα τελευταία χρόνια έως τώρα, στην ¨Μικρασιατική καταστροφή¨ προστέθηκε και η λέξη ¨Γενοκτονία¨. Στην τελετή που έγινε στην Κομοτηνή την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, ο κόσμος δεν έδειξε καθόλου ενδιαφέρον, ενώ από τους επίσημους μετείχαν 14 άτομα, ένας μητροπολίτης και ένας ακόμη ιερέας.  Δεν διέφυγε της προσοχής πως ο εκφωνητής μίλησε για ¨ Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας¨.
Η αλήθεια είναι όμως πως το 1923 σε εφαρμογή της ανταλλαγής πληθυσμών που προστέθηκε στην Συμφωνίας Ειρήνης της Λωζάννης, 1.200.000 Ορθόδοξοι Έλληνες υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν από την Ανατολία στην Ελλάδα και 500.000 μουσουλμάνοι-Τούρκοι, από την Ελλάδα στην Τουρκία.  Αυτή η ανταλλαγή που εφαρμόστηκε στους ανθρώπους και των δύο πλευρών, δεν αφορούσε μόνο τους Έλληνες της Ανατολίας, αλλά ταυτόχρονα προκάλεσε πληγές και στέρησε την πατρίδα σε μουσουλμάνους Τούρκους που ζούσαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στην Κρήτη σε μια νύχτα εξαφανίστηκαν 40.000 Τούρκοι και ακόμη αυτό το περιστατικό δεν έχει διαλευκανθεί. Μήπως τώρα πρέπει κι αυτό να ονομαστεί ¨Γενοκτονία¨ που έγινε από την Ελλάδα σε βάρος των Τουρκοκρητικών;  Δεν φτάνουμε πουθενά έτσι. Η ιστορία θα γράψει τις αλήθειες, αλλά όχι με παιχνίδια με έωλες λέξεις.

…………………
Η λέξη ¨Γενοκτονία¨δεν πρέπει να χρησιμοποιείται τόσο εύκολα. Η Ελλάδα με βάση τον νόμο 2645/1998 ανακήρυξε ¨ ¨Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας¨ Χτες για μια ακόμη φορά φάνηκε πως ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται, μάλιστα εν μέσω αυτής της οικονομικής κρίσης, ο λαός σκέφτεται το πώς θα τα φέρει βόλτα σήμερα και αύριο.

http://www.birlikgazetesi.net/haberler/14779-1998-yilinda-kuecuek-asya-felaket-le-baladi-2018de-soykirima-doenuetue-.html

17/9/2018
Σχ: Ωραίο επιχείρημα ! Αφού υπήρξε ανταλλαγή πληθυσμών, δεν έγινε δηλαδή και γενοκτονία… Δηλαδή επειδή δεν τους σκότωσαν όλους δεν έγινε γενοκτονία;
Πάντως πριν αρχίσουν κάποιοι το εύκολο υβρεολόγιο σε βάρος του αρθρογράφου της Μπιρλίκ, ας προσμετρήσουμε πρώτα τις δικές μας ευθυνες. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε (αν υπάρχουν εθνικά αντανακλαστικά..)  είναι το πρόβλημα της ανύπαρκτης λαϊκής συμμετοχής που με εμφανή χαρά επισημαίνει ο Τούρκος αρθρογράφος. Διότι η αλήθεια είναι πως ο νόμος για την γενοκτονία ψηφίστηκε αλλά πέραν τούτου, δεν πράξαμε σα κράτος τίποτε για να προωθήσουμε αυτή την υπόθεση ούτε διεθνώς, αλλά ούτε καν στο εσωτερικό !


ΠΗΓΗ
ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ… ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ… Reviewed by olablogs on 19:49 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.